CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve halka vereceğim." dedi.

Kılıçdaroğlu, Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki Perşembe Pazarı alanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren CHP Milletvekili Oktay Ekşi'nin eşi Prof. Dr. Aysel Ekşi'nin cenaze namazına katılması sebebiyle, miting alanına yaklaşık bir saat geç geldi. Kılıçdaroğlu, Adana'daki mitinge de katılacağı için Kocaeli'deki konuşmasını yaklaşık 25 dakikada tamamladı.

Konuşmasında partisinin vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, emeklilerin durumuna değindi. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Yıl 2002, Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 39'una sahip. Yıl 2014 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 54,3'üne sahip. Demek ki refah tabana yayılmıyor; tepede bir grup refah içinde yaşıyor. Bizde diyoruz ki tepedekiler değil, alttakiler rahat edecek. Bir avuç insan değil, 70 milyon rahat edecek. 11 milyon emeklimiz var. 11 milyon emeklinin yoksulluk içinde yaşadığını biliyoruz. Onlara göre emekliler refah içinde yaşıyor. Bende diyorum ki emekli refah içinde yaşamıyor. Emekli Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda torunundan kaçıyor. Bende dedim ki bunu kaldıracağım. Emekliye Ramazan Bayramı'nda, Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. İtiraz ediyorlar. Kaynağı nereden bulacaksın diye? Türkiye zengin bir ülke. Ama onlar faydalanıyor. Halk değil. Ben söz verdim. Refahı tabana yayacağım. Emekliye 2 maaş ikramiye sözüm söz vereceğim. Kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. Sözüm söz. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim ve halka vereceğim. Onlar sanıyorlar ki emeklinin bir eli yağda bir eli balda. Ne gerek var bu parayı vermeye? Kaynak yok. Kendi çoluk çocuğuna gelince kaynak var. Yandaşa gelince kaynak var. İhaleye gelince kaynak var. Emekliye gelince kaynak yok. Emeklinin parası ama, emekliye para yok. Hiç meraklanmayın. Para da var kaynak da var. Onlar şöyle düşünüyorlar. Sanıyorlar ki emeklinin durumu çok iyi. 2 maaş ikramiye alacaklar. Koşa koşa gidip İsviçre bankalarına hesap açacaklar kendileri gibi."

"BENİM İÇİN YANDAŞ YOK, VATANDAŞ VAR"

Kılıçdaroğlu, işsizlik sorununa vurgu yaparak, "Onlar yandaşları düşünüyor ben sizi düşünüyorum. Onlar köşeyi dönmeyi düşünüyorlar ben sizi düşünüyorum. Eğer bu ülkede, işsizlik sorunu çözülmediyse, işsiz sorunu arttıysa o memlekette huzur olmaz. 6 milyon 200 binin üzerinde bir işsiz ordusu yarattılar. Onlar kuralları değiştirdiler kendilerini düşünüyorlar. Yandaşlarını düşünüyorlar. Bende diyorum benim için yandaş yok, benim için vatandaş var. Sendikaların kabul etmediği bir kıdem tazminatı düzenlemesi asla ve asla parlamentodan geçmeyecektir. Örgütlemenin önündeki engelleri kaldıracağız. O nedenle söyledim. Taşeron işçiliğini tarihe gömeceğiz. Taşeron işçilik diye bir kural asla olmayacak. Kişiler çalışıyorsa kadrolu çalışacaktır. Herkesin işi, iş güvencesi olacaktır. Bunu söylediğim zaman yine kora halinde bağırdılar. Paraya nereden, kaynağı nereden bulacaksın diye." şeklinde konuştu.

"KAMYONCULARIN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, kamyoncuların sorunlarına değinerek, şunları kaydetti: "Kocaeli bir sanayi kenti. Aynı zamanda kamyoncu yurttaşlarımın da en fazla olduğu kentlerden birisi. Onların da derdi var. 13 yıldır onlar da bekliyor benim derdimi kim çözecek diye? Bütün kamyoncu esnafına sesleniyorum. Sen 13 yıl bekledin. 13 yıl kredi açtın. Oyunu kullandın. Ama senin sorunların çözülmedi. Şimdi gel 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapalım. 7 Haziran'da 6 okun altına mührünü basacağım de. Senin K1 Belgeni kimse elinden almayacak. Minibüs plakası, taksi plakası gibi, kamyon içinde plaka sınırlaması getireceğiz. Onların haklarını teslim edeceğiz. 24 saat çalışıyorlar. Yollarda çalışıyorlar. Büyük acılar çekiyorlar. Ama gelir elde edemiyorlar. Yeteri kadar elde edemiyorlar. Çoluk çocuklarını geçindiremiyorlar. Vergiler pahalı."

"ONLARA DEVLET NASIL YÖNETİLİR ÖĞRETECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, hükumete devletin nasıl yönetileceğini öğreteceğini belirterek, "Getirdiğimiz projeler devletin nasıl yönetilmesi gerektiğini gösteren projelerdir. Halktan yana, halk için çaba harcayan bir iktidar devlete yük olmadan pek sorunu çözebilir. O nedenle onlara da sözüm var. CHP iktidarında onlar için kurs açacağım. Devlet nasıl yönetilir, adam gibi nasıl yönetilir, hortumlama nasıl engellenir, vatandaşın borcu nasıl silinir, işçiye kadro nasıl verilir? Bunların tamamını öğreteceğim. Sözüm sözdür." ifadelerini kullandı.

"OLACAKSANIZ HALKIN POLİSİ OLUN"

Kılıçdaroğlu, polislerin sorunlarını da çözeceklerinin altını çizerek, şunları kaydetti: "Burada güvenliğimizi alan polislerin de sorunları var. Polisliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu biliyorum. Gün kavramı, saat kavramı onların çalışmalarında yok. Onların da sorunları var. Dedim ki sizin de sorunlarınızın çözüm adresi CHP'dir. Ama sizden bir isteğim var. Sakın ola ki iktidarın polisi olmayın. Olacaksınız halkın polisi olun dedim. 3600 ek gösterge sorunları var. Onları da çözeceğim."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Adana'daki mitingine hareket etti.