CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan’da partisi tarafından düzenlenen mitingde partililere seslendi. “Siyaseti kirlilikten kurtaracağız.” diyen Kılıçdaroğlu, “Dürüst insanlar siyaset yapsın. Namuslu insanlar siyaset yapsın. Halkı düşünen insanlar siyaset yapsın. Siyaset, halka adanmışlıktır. Onlar ne için siyaset yapıyorlar. Ceplerini düşünüyorlar. Yandaşlarını düşünüyorlar. Sözüm söz, benim için yandaş yok, benim için vatandaş var.” dedi.

“11 milyon emeklimiz var. 8 milyonunun aylık geliri 1 milyonun altında” diyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Dedik ki emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Koro halinde bağırıyorlar. Veremezsin. Niye veremezsin? Kaynak yokmuş. Niye kaynak yok? Senin kaçak sarayına kaynak var. Suriyeliye kaynak var. El aleme kaynak var. Emekliye gelince kaynak yokmuş. Bu ülkenin kaynağı var. Bütün mesele şu. Kaynağı kimin için kullanacaksın? Yandaş için mi? Vatandaş için mi? Ben ne diyorum? Vatandaş için kullanacağım. Emekli aylığıyla geçinemiyor. Geçinemediği için esnafsa yine çalışmaya başlıyor. Sen misin çalışan? Sen misin esnaf. Onun emekli aylığından yine çalıştığı için yüzde 15 sosyal güvenlik destek pirimi kesiyorlar. Esnaf kardeşim unutma o destek primini de keseceğim, sen aylığını tam alacaksın. Hiç endişen olmasın. Emekli iki maaş ikramiye alınca ne yapacak Allah aşkına? Onların aklına şu geliyor. İki maaş ikramiye alınca götürüp İsviçre bankalarına yatıracak diye düşünüyorlar. Ya emekli iki maaş ikramiye alınca gidip bakkaldan alış veriş yapacak. Kim kazanacak? Hem esnaf kazanacak, hem emekli kazanacak. Bu işin zarar edeni yoktur. Kim zarar edecek? Hortumcular zarar edecek. Ardahan’dan söylüyorum Ankara’dakiler duysun. Sözüm söz, kaçak saraya bağlanan bütün hortumları Allah’ın izniyle keseceğim. Keseceğim o hortumları.”

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Mazotu 1,5 lira yapacağım dedim yine koro halinde bağırıyorlar. Efendim nasıl oluyor mazotu 1,5 lira yapıyorsun? Mazotu biz dışarıdan alıyoruz. Petrolü dışarıdan alıyoruz. Ben de biliyorum dışarıdan alıyoruz. Ben de biliyorum dolarla alıyoruz. Peki rafineri çıkış fiyatı ne? Yani petrol geliyor Türkiye’ye gemilerle boşaltılıyor. Rafineride işleniyor. Rafinerinin karı var. Kaça satıyor? 1 lira 21 kuruş. Ben çiftçiye kaça söz veriyorum. 1,5 lira zarar eden var mı? Kimse zarar etmiyor. Herkesin karı var mı? Var. Çıkıp desinler 'rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş değil' desinler bakalım. Alınlarına o 1 lira 21 kuruşun nasıl hesaplandığını söz veriyorum yapıştıracağım. Efendim mazottan 'KDV’yi ve ÖTV’yi nasıl kaldırırsın?' diyorlar. Kardeşim sen yakuttan, pırlantadan, inciden KDV’yi ÖTV’yi kaldırdın sana bir şey dedik mi? Hayır. Sen ondan kaldırıyorsun. Ben de çiftçinin mazotundan kaldırıyorum. Çünkü ben çiftçiyi düşünüyorum. Çünkü çiftçi üretiyor. Sen kendi çocuklarının gemilerine mazotu kaçtan veriyorsun? 1 lira 21’in de altında bir fiyattan veriyorsun. Ben kaç liraya veriyorum mazotu? 1,5 liraya veriyorum. Devlet de kar ediyor burada. Ne diyorum ÖTV’yi ve KDV’yi kaldırıyorum. Bitti. Bu kadar basit. Bizim projelerimiz halktan yana projeler. Bizim projelerimiz ülkenin sorunlarını çözen projeler. Yoksulluğu tarihe gömen projeler. Emekli bu ülkenin 1. sınıf yurttaşıdır diyen projeler. Çiftçinin alın terinin karşılığını aldığı projeler. O nedenle 7 Haziran çok önemli.”