Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin seçim çalışmalarına katılmak için geldiği Kars'ta yağmur altında vatandaşlarla tokalaşarak sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu'nu karşılarında gören Karslılar 'kaşar' ikramında bulundu, 13 yıldır bitmeyen sorunlarına çözüm istedi.

Sabah saatlerinde havayolu ile Kars'a gelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğl'nu burada partiler yeşil beyaz renkli 36 Karsspor forması hediye ederek karşıladı. İl Başkanı Özfer Koçak, milletvekili adayları Selami Yiğit, Aysel Boy ve Saffet Özdemir ile birlikte Kazım Paşa caddesinde yağmura aldırmadan vatandaşlarla tokalaşan Kılıçdaroğlu, esnafı ziyaret etti ve sorunları dinledi. Vatandaşların 'Kars'ın ne halde olduğunu görüyorsunuz?' söylemlerine Kılıçdaroğlu, "13 yılda bu hale getirdiler. İnşallah biz 4 yılda düzelteceğiz." dedi.

Şiddetini artıran yağmura aldırmayan ve esnaf ziyaretine devam eden Kılıçdaroğlu'na meşhur Kars kaşar peyniri ikram edildi. Kaşarın tadına bakan Kılıçdaroğlu, Kars kaşarının ünlü olduğunun vurgusunu yaptı. Ziyaretler, seçim bürosunda sona erdi. Burada Kars'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıçdaroğlu, "1 Kasım'da inanıyorum ki Kars bir tarih yazacak. Sadece Kars'ın değil Türkye'nin sorunlarını çözmeye aday parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Türkiye'nin en temel sorunlarını çözecek parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir." diye konuştu.

CADDE SOKAKLARDA BİRBİRİMİZE SELAM VEREMEZ HALE GELDİK

Gazetecilerin Oslo görüşmeleri üzerine açıklanan belgeyi sormaları üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Türkiye'de adına ne derseniz deyin, ister Kürt sorunu, ister terör sorunu, ister başka bir sorun, ister toplumsal sorun, bu sorunu Cumhuriyet Halk Partisi dışında hiçbir parti çözemez. Eğer vatandaşlarımız bu sorundan mağdurlar ise bu sorunun bir an önce çözümlenmesini istiyorlar ise oy verecekler tek parti var o da Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bakın ben bunu açık yüreklilikle söylüyorum, 13 yılda çözemedi, ben 4 yılda çözeceğim diyorum. Türkiye'yi terör belasından, orta doğu bataklığından kurtaracağım, bunun olması lazım. Yazık günah bu ülkeye, gencecik fidan gibi çocuklarımız hayatlarını kaybediyor. Bir arada barış içinde yaşamak var iken bu kavga neden? Kavgadan bıktık, siyasette gerginlikten de bıktık, yeter artık, bu ülkede biraz huzur istiyoruz. Refah istiyoruz, işsizlik istemiyoruz. Yoksulluk istemiyoruz. Bunun mücadelesini ben veriyorum, bu mücadeleye destek kim veriyor ise gelsin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısının altına eski algılarımızı düşüncelerimizi değiştirelim artık. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Türkiye'yi kim yönetiyor Allah aşkına? Kim? Türkiye’de bir yönetim boşluğu var. Yazık günahtır. Neredeyse cadde sokaklarda birbirimize selam veremez hale geldik. Kim yaptı bunu? 13 yılda toplum bu noktaya geldi. Türkiye'yi bu ateş çemberinden çıkarmamız lazım."

Konuşmasının ardından seslendirilen türkü ve alkışlar eşliğinde seçim otobüsüne geçen Kılıçdaroğlu buradan Aradahan’a hareket etti.