CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik söylediği sözler nedeniyle kendisine gelen tepkilere cevap verdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipler Birliği Genel Merkezi ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik tepki çeken sözleriyle ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Siyasetin doğasında eleştiri vardır. Biz bir şey konuşuruz. Bizi iktidar kanadı eleştirir, başbakan, bakan eleştirir bizde cevabını veririz. Bizim anlamakta zorluk çektiğimiz konu şu; neden Cumhurbaşkanı bu tartışmaların odağı haline geliyor? Her şeye maydonoz oluyor. İki dakika sus niye konuşuyorsun sen? Senin görevin toplumda huzur sağlamak. Sağduyulu mesajlar vermek. Ben Davutoğlu’na cevap veririm. Ama o diyor ki, ’Boşverin Davutoğlu’nu bana cevap verin.’ Sen kimsin ben sana cevap vereceğim. Bizim muhatabımız değil o. Muhatap almak istemiyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün kullandığı ifadelere bakın. Emin olun sizlerden özür diliyorum. Onun kullandığı cümleyi kullanacağım için. Yaptığım eleştiriye karşı ’sapık’ sözcüğünü kullanıyor. Peki ben soruyorum o zata soruyorum ’Dolmahahçe’de oturup Kadıköy’den gelen vapurlardaki , kadınlara kızlara bakıyorum’ demek nedir? Sapıklık değil midir? ’Onları dikizliyorum’ demek sapıklık değil midir? Bunun adı cinsel sapıklıktır. Söyleyen kim Sayın Erdoğan. ’Seyrediyorum’ diyor, Kimi? Kadınları, kızları... Senin görevin Dolmabahçe’de oturup kadınlara kızlara bakmak mıdır? Siyasi sapıklığa gelince daha güzel örnek vereceğim. Bu zat TBMM’de tarafsız olacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Şimdi ben soruyorum siyasi sapıklık nedir? Siyasi sapıklık, Parlamentonun önüne çıkıp yemin ettikten sonra o yemini tutmayıp namusu ve şerefini çöp sepetine atandır. Namus ve şeref kavramının bu topraklarda ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz".