Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Balıkesir mitinginden sonra seçim otobüsüyle önce Manyas, Gönen ve Erdek ilçelerini ziyaret edip vatandaşlara seçim otobüsünden seslendi.

Gönen ilçe meydanında toplanan kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'da güzel başlangıç yapmak istediklerini söyledi. İnancı, yaşam tarzı ne olursa olsun herkesi kucaklamak istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Geçmişte hangi partiye oy verdiyse versin herkesin başımın üzerinde yeri var. Barış içinde yaşayan, kavgasız, güzel bir Türkiye için yola çıkalım. Hedefim bu" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Siyaset, birçok açıdan sorun yaratıyor. Seçim bildirgemizi hazırladık. 4 yıllık süre içinde hiçbir aile 'ben yoksulum' demeyecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğim, çöp sepetine atacağım. Sözüm söz çiftçiye sözüm söz, mazotunun litresini 1,5 lira yapacağım. Her benzin istasyonu vergi dairesi gibi çalışmayacak. Benim isteğim, yoksulluk, işsizlik, fakir fukara olmasın, temiz siyaset olsun, siyasetçiler kendilerinin yandaşlarını değil vatandaşı düşünsün vatandaş zengin olsun hedefimiz bu." ifadelerini kullandı.

Bandırma'nın Edincik ve Erdek'in Düzler mahallelerinde kahvehanede çay içen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti. Kılıçdaroğlu, Erdek ilçe meydanında yaptığı konuşmada ise amacı, umudu ve hedefinin güzel ülkede huzur ve barış içinde kardeşçe yaşamak olduğunu anlattı. 77 milyonun kardeşçe yaşamasını istediğini dile getiren CHP Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin. Her anne, çocuğunu okula gülen yüzle göndersin, her evde tencere kaynasın, huzur ve bereket olsun. Daha fazla çalışacağım, ülkem için, çocuklarımız, emekliler, çiftçiler ve işsizler için çalışacağım. Siyaset anlayışım siyasette zenginleşme değildir halka adanmışlıktır. Ben sizin için çalışacağım. Çok sorununuz, derdiniz var. Bunları aşmak mümkündür. Bu milletin azim ve kararlılığına güveneceğiz. Kaynağımız var, çok kaynağımız var, kimsenin endişesi olmasın. Emekliye iki maaş ikramiye vereceğimi söz verdim. Çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğiz. Rafineri çıkış fiyatına göre yine karla satıyoruz. Üretilsin istiyoruz. Bir yılda 49 milyar liralık tarım ve gıda ürünü ithal ediyoruz. Neden biz üretmiyoruz, hangi gerekçeyle üretmiyoruz?"

Kılıçdaroğlu, yoksulluğun, acının, gözyaşının olmadığı mutlu Türkiye'yi yeniden kurmak istediğini vurgulayarak, bunun için tek umudunun ve güvencesinin halk olduğunu kaydetti.

Kılıçdaroğlu, Balıkesir'e geldiği özel uçakla Ankara'ya döndü.