Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sandığa gideceğiz, ama düşünerek gideceğiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar iyi değil. Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Memleketi kimin yönettiği belli değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçimleri çalışmaları kapsamında geldiği Sivas’ta İmranlı ilçesinin ardından Zara’da vatandaşlara hitap etti.

'OY VERİRSEN YOL YAPILIYOR, BUNUN ADI SİYASİ RÜŞVETTİR'

Zara Hükümet Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Zaralılara 1 Kasım’da sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “Sandığa gideceğiz, ama düşünerek gideceğiz. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartlar iyi değil. Türkiye tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Memleketi kimin yönettiği belli değil. Hakimin, savcının, valinin ve kaymakamın ne yaptığı belli değil. Devletin valisi, kaymakamı olmaktan çıktılar bunlar. Bir köye yol yapıyor, öbür köye oy vermedin diye yol yapmıyor. Bu ikiliği ortadan kaldıracağız. Çünkü vatana ihanettir. Yolu sen orada oturan vatandaşa yapacaksın, iktidar partine oy çıktı yapacaksın, çıkmadığında yapmayacaksın. O vali ve kaymakam devletin valisi ve kaymakamı değildir. Devletin valisi herkese eşit davranmak zorundadır. Yol yapılacaksa programını uygular herkese yol yaparsın. Yol yapacaksın ama oy verirlerse, bunun adı siyasi rüşvettir; Benim bildiğim kadarıyla hiçbir Zaralı rüşvete boyun eğmez" ifadelerini kullandı.

'KARDEŞİM 13 YILDIR NEREDEYDİNİZ'

7 Haziran öncesinde bir vaatlerde bulunurken ‘kaynağı nereden bulacaksın’ diye iktidar tarafından eleştirildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, iktidarın şimdi aynı şeyleri vaat ettiğini belirterek, "Hatta Maliye Bakanı, 'parayı bulurlarsa ben de CHP’ye oy veririm' demişti. Şimdi bakıyorum billboardlara bizden aynen kopya çekmişler: 'Asgari ücretliye, emekliye yardım edeceğiz' diyorlar. Kardeşim, 13 yıldır neredeydiniz? Sen armut mu topluyordun, niye aklına gelmedi?" diye konuştu.

'TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIM'

İktidarın dış politikada büyük hatalar yaptığını öne süren Kılıçdaroğlu, “2 milyonun üzerinde Suriyeli kardeşimiz Türkiye’de. Hepsi perişan vaziyette. 12 bin çocuk Suriye’de hayatını kaybetti. Yazık günahtır. Türkiye’den silah gönderdiler. Orada kardeşi kardeşe kırdırdılar. Buna izin vermeyeceğiz. CHP iktidarında Türkiye’yi Ortadoğu bataklığından kurtaracağım. Yine sözüm söz CHP iktidarında bu ülkede terörü kazıyacağım, terör olmayacak. Bu ülkede huzur, refah ve barış olacak” sözlerini kullandı.

'DEVLET AKILLA YÖNETİLİR, KİN VE NEFRETLE DEĞİL'

“Devlet akılla, mantıkla ve sağduyu ile yönetilir. Devlet bilgiyle yönetilir, kin ile öfkeyle yönetilmez. Gerginlikle yönetilmez, devletin yönetimi farklıdır” diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Hükümetler, devleti yönetmek için iktidara gelirler, devlet olmak için değil. O yüzden söylüyorum, devleti akılla, bilgiyle, birikimle yöneteceğiz. Türkiye’de huzuru ve refahı sağlayacağız. Refahı ve huzuru isteyenler olarak çoğunluğuz, ama ayrıldık, bölündük, şu veya bu partiye gittik. Ayrılmayalım; refahı ve huzuru isteyenlerin tamamını CHP’ye bekliyorum. Ben öyle 13 yılda istemiyorum 4 yıl yetki verin, 4 yılda Türkiye’ye refahı ve huzuru getireceğim, sözüm sözdür” şeklinde konuştu.

'BU ÜLKENİN İNSANLARI HAKSIZLIĞI HAK ETMİYOR'

“Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır” sloganını yine kullanan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Benim halk için çalıştığımı herkes bilir. Benim köşeyi dönme gibi bir alışkanlığım yok. Aldığımız maaş bana yetiyor, siz nasıl mütevazi bir hayat sürüyorsanız ben de öyle hayat sürüyorum. Lüks hayatım yok, benim derdim bu ülkenin insanları. Bu ülkenin insanları haksızlığı ve fakirliği hak etmiyor. Bu ülkenin insanları kin ve nefretle yönetilmeyi hak etmiyor. Bu ülkede terör olmasın istiyoruz. Bu ülkenin insanları huzuru ve refahı hak ediyor. Huzuru ve refahı sağlamak için yola çıktım, sizden sadece yetki istiyorum. Ne demiştik; Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu işçi, emekli, çiftçi, esnaf ve bu ülkenin vatandaşları için çalışır, yani halk için çalışır.”

'ŞEHİTLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM'

Diyarbakır’da terör operasyonunda 2 polisin şehit olmasına da değinen Kılıçdaroğlu, "Bizim güvenliğimizi sağlayan polis kardeşlerimiz var. Güzel bir ortamda miting yapmamızı onlara borçluyuz. Bugün Diyarbakır’da iki polis kardeşimiz şehit oldu. IŞİD teröristleri tarafından vuruldu. Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine bağ sağlığı diliyoruz. Polisler gerçekten çok zor şartlarda 24 saat çalışırlar. Onların çalışırken aldıkları aylık ile çalışırken aldıkları aylık arasında uçurum var. Emekli olduklarında geçinemiyorlar. Benim onlara bir sözüm var. Tıpkı çiftçilere emeklilere, taşeron işçilere, asgari ücretlilere verdiğim söz gibi sözlere de bir sözüm var. Sizin talebiniz olan 3 bin 600 ek gösterdiği size vereceğim, bu benim sözümdür ama sizden bir şey istiyorum. Hükümetlerin değil, halkın polisi olun, başımın üstünde yeriniz var." ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara karanfil dağıtarak, barış güvercinleri de uçurdu. Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta otobüs ile şehir turu atarak halkı selamladıktan sonra özel uçak ile Sivas’tan ayrıldı.