CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7 Haziran seçimleri öncesi meydan meydan dolaşarak vatandaşa ‘Bana 400 milletvekili verin, başkan olacağım’ dediğini, milletin de ‘vermiyorum, çek git kardeşim’ dediğini söyledi. ‘Madem vermiyorsun, senin önüne acıyı koyuyorum, göz yaşını koyuyorum’ denildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, “Terör yeniden hortladı. Vatandaşa diyor ki ‘Ya bana oy vereceksin ya da ben senin sözünü dinlemeyeceğim, senin iradeni dinlemeyeceğim, benim iradem asıl olan, geçerlidir’ diyor. O nedenle sizlerin sandığa giderken düşünmesi lazım. Gün artık A partisi, B partisi olma dönemini aşmıştır. Türkiye’nin sorunlarına hangi parti kilitlendi, Türkiye’nin sorunlarını hangi parti en iyi biliyor, Türkiye’nin sorunlarını en iyi hangi parti dile getiriyor, elinizi vicdanınıza koyun. Buradan 78 milyon yurttaşımıza sesleniyorum. Biz devletin geleneğini biliyoruz, örfünü biliyoruz, adetini biliyoruz, vatanımızı seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, önce Türkiye diyoruz, birlik diyoruz, kardeşlik diyoruz, çünkü biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz.” dedi.

"BU İKTİDAR BEREKETSİZ BİR İKTİDAR"

Konuşmasında Mersin’in sanayi, tarım ve turizm kenti olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Turizm yatırımları yapılacaktı, yapıldı mı, niye yapılmıyor? Havaalanı yapılacaktı. 2012’de törenlerle temelini attılar, 2015’te havaalanı yatırımı bitecekti. Bitti mi? Zaten müteahhit de kaçmış. Ben size diyorum ya, emin olun bu iktidar bereketsiz bir iktidardır. AKP 13 yılda yandaşların cebini doldurdu. Biz halkın cebini dolduracağız, halkın refah düzeyini yükselteceğiz. İster emekli olsun, ister çiftçi olsun, ister ev kadını olsun, hayatın her alanına barışı, alın terini getireceğiz ve gözyaşına bu topraklarda son vereceğiz. Sözümüz sözdür.” diye konuştu.

Son seçim bildirgelerini gençlere adadıklarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin nüfusunun yarısı genç. Sizin sorunlarınızı biliyorum. Çözeceğim sorunlarınızı. Sizin emeğinizi de biliyoruz. Sizden tek isteğim liseye gidiyorsanız okuyun, üniversiteye gidiyorsanız okuyun, başarılı olun. Türkiye’yi yönetmeye talip olun, emin olun güçlenin gelin, önce koltuğu ben size vereceğim. Diyor ki genç arkadaşım; seçim bildirgesini sen bize adadın, biz de sana iktidar sözü veriyoruz, eyvallah. Bütün gençlerin oyunu istiyorum. Ülkesini seven, ülkesi için çalışan, doğru siyaset isteyen, hakça siyaset isteyen, toplumun sorunlarını bilen, o sorunlara çözüm getirmek isteyen, kişisel çıkarlarını değil, ülkesinin çıkarlarını düşünen bütün gençlerin oyunu istiyorum. Bütün gençlere haydi sandığa diyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SANKİ KENDİLERİ MAZOTA 1.5 TL VERİYORLAR”

Konuşmasında seçim vaatlerine sözü getiren Kılıçdaroğlu, “Son seçim bildirgemizde daha önceki vaatlerimizin yanında yeni vaatlerimiz de var, daha önce diyorduk ki çiftçiye mazotu 1.5 TL’den vereceğiz, dolar yükseldi hesabını yaptık, 1.5 lira olmuyor, 1 lira 80 kuruş oluyor. Biz, diyorlardı ya hesabı yaptınız mı diye, kim ne derse desin, devletin 27.5 yılımı verdim. Bütçe nasıl yapılır, devlet nasıl yönetilir, para nasıl harcanır hepsini çok iyi biliyoruz. O nedenle 1 lira 80 kuruşu çiftçi kardeşim bilsin ki o hesabı yaparak verdim size. Havuz medyası diyor ki Kılıçdaroğlu çiftçinin mazotuna zam yaptı diyor, sanki 1 lira 50 kuruşa veriyorlar da biz 1 lira 80 kuruş diyoruz. Ne söylerse söylesinler, nasıl eleştirirlerse eleştirsinler, şundan herkesin emin olmasını isterim, sizden toplanan her kuruş verginin hesabını size vermek bizim namus borcumuzdur.” şeklinde konuştu.

"BİZE HANGİ İFTİRAYI ATTILARSA BAŞLARINA GELDİ"

Seçimlerden önce iktidarın ‘Sakın CHP’ye oy vermeyin, oy verirseniz dolar yükselir, sakın CHP’ye oy vermeyin. Oy verirseniz faizler yükselir’ dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “E şimdi dolar 3 lirayı aştı, iktidarda kim var, bunlar yok mu? Faiz yüzde 17’leri buldu, iktidarda bunlar yok mu? Diyorum ya Allah büyüktür diye. Ne söyledilerse başlarına geldi. Bize hangi iftirayı attılarsa başlarına geldi, onlar yaptılar. Oysa bizi dinleselerdi dolar bu kadar yükselmezdi, bizi dinleselerdi işsizlik bu kadar olmazdı. Bizi dinleselerdi Suriyeli kardeşlerimiz buraya gelmezdi. Bizi dinleselerdi gençlerimiz işsiz kalmazdı. Bakın size bir örnek olay anlatayım. Milyonlarca gencimiz işsiz, her 5 gençten birisi işsiz. Her dört üniversiteli gençten birisi işsiz. Ama bunlar ne yaptılar biliyor musunuz, yabancıların istihdamı hakkında kanun getirdiler ve Meclis'te kabul ettiler. Kendi gençlerimize iş bulduk, sıra geldi yabancılara. Buradan bütün işsiz kardeşlerimize sesleniyorum, o kanuna muhalefeti CHP yaptı. Dedik ki önce benim insanıma iş bulacaksın, benim gencime iş bulacaksın. Bunlara iş bul, eğer aradığın işçi yetmiyorsa, işçi gelmiyorsa o zaman yabancıyı getirelim, eyvallah. Ama benim çocuğum işsiz. Onların çocukları değil. Bizim çocuklarımız işsiz, bizim çocuklarımız iş arıyor. Bütün işsiz kardeşlerim sandığa giderken kendi halini düşün, 13 yıldır iktidarlar ve sen işsiziz. 13 yıldır iktidarlar ve onların çocukları işsiz değil. 13 yıldır iktidarlar çiftçi memnun değil, 13 yıldır iktidarlar esnaf memnun değil. O zaman kararımızı vereceğiz. Sandığa gideceğiz, güzel bir Türkiye için, yaşanacak bir Türkiye için, kadın erkek eşitliği için, işsize iş için, yoksulluğu sıfırlamak için sandığa gideceğiz CHP’ye gururumuzla, onurumuzla, gönül rahatlığıyla oyumuzu vereceğiz.” dedi.

“DÜNE KADAR HUZUR VARDI DA 7 HAZİRAN’DAN SONRA NİÇİN BOZULDU?”

Konuşmasında son zamanlardaki terör olaylarına da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Biz isteriz ki Türkiye’de huzur olsun, biz isteriz ki Türkiye’de barış olsun. Biz isteriz ki hiçbir vatandaşımızın burnu kanamasın. 7 Haziran’dan sonra terör yine hortladı. İlk soracağımız soru şu, düne kadar bir şey yoktu da 7 Haziran’dan sonra niye oldu? Düne kadar Doğu-Güneydoğu’da huzur vardı da 7 Haziran’dan sonra niçin bozuldu? Nedenini ben de biliyorum, sebep olanı ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Gittiğiniz her yerde gönül rahatlığıyla şunu söyleyebilirsiniz. Acıyı ve kanı, gözyaşını bitirecek olan tek parti CHP’dir. Bu ülkeye barışı getirecek olan tek parti CHP’dir. Çünkü CHP Türkiye’nin kurucu partisidir. Çünkü CHP’nin genlerinde Kuvayi Milliye vardır. Bayrağımız bir, vatanımız bir, bütün insanlarımızı kucaklıyoruz. Biz önce Türkiye diyoruz.” diye konuştu.

7 Haziran seçimleri öncesi verdikleri sözlere de vurgu yapan Kılıçdaroğlu, “Eğer biz iktidarda olsaydık geçen Kurban Bayramı’nda emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklardı. Eğer biz iktidarda olsaydık asgari ücret net bin 500 TL olmuştu. Eğer biz iktidarda olsaydık çiftçi mazotunu şimdi 1 lira 80 kuruştan almış olacaktı. Eğer biz iktidarda olsaydık tüketici kredisi, kredi kartları borçlarına uygulanan faizlerin en az yüzde 80’i silinmiş olacaktı. Eğer biz iktidarda olsaydık kavga acı gözyaşı olmayacaktı. Eğer biz iktidarda olsaydık bölgesinin en itibarlı ülkesi Türkiye Cumhuriyeti olacaktı. Eğer biz iktidarda olsaydık gençlerimizin ufkunu açmış olacaktık. Eğer biz iktidarda olsaydık aile sigortası yasası çıkmış olacaktı ve Türkiye’de yoksulluk tarihe gömülmüştü.” şeklinde konuştu.

“BRÜKSEL VE STRAZBURG’DA TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDEN KAYGILI”

Geçtiğimiz günlerde Brüksel ve Strazburg’a yaptığı ziyareti de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Sizin Türkiye’nin geleceği hakkında taşıdığınız bütün kaygıları onlar da taşıyorlar. Onlar da bize soruyorlar, ‘Ne olacak Türkiye’nin hali?’ diye. Onlara diyoruz ki hiç meraklanmayın. Mustafa Kemal’in partisi var, Kuvayi Milliye’nin partisi var, onlara diyoruz ki sosyal demokrat bir parti var, insanları ayırmayan bir parti var, etnik kimlik bağlamında, inanç bağlamında, yaşam tarzı bağlamında insanları ayırmayan, bölmeyen bir parti var. Hangi kimlikten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, hangi yaşam tarzını benimsemiş olursa olsun bütün insanlarımızı kucaklayan bir parti var ve onun adı da CHP’dir diyoruz onlara biz.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında vatandaşlardan komşu ve akrabalarını da sandığa götürerek CHP’ye oy vermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında taşeron işçilerin tamamının kadrolu olacağını, annelerin çocuklarını okullarına gülerek göndereceklerini dile getirdi. Eğitim sisteminin perişan olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, öğretmenleri kanaat önderi konumuna getirip, toplumun önderi, lideri haline dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.