Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kurultay’dan sonra en yetkili organı olan Parti Meclisi yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında seçim gündemiyle toplanacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu seçim gündemiyle toplanacak olan Parti Meclisi’nden önce yaptığı açıklamada, aday belirlemede tüzük hükümlerinin uygulanacağını, İstanbul, Ankara, İzmir dahil olmak üzere, milletvekili adaylarının yüzde 85’inin önseçim yöntemiyle belirleneceğini söyledi. CHP MYK’nın sunacağı raporu görüşecek ve ayrıntılı değerlendirmeler yaparak kararlar alacak olan PM’nin toplantısından sonra, aday adaylarının başvuruları alınacak, sandıklarda oy kullanacak CHP üyelerinin seçimiyle önseçimler yapılacak adaylar belirlenecek, seçim beyannamesi ile projeler kamuoyunun bilgisine sunulacak ve aralıksız devam edecek propaganda çalışmaları başlayacak.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Parti Meclisi toplantısından sonra geceli, gündüzlü çok, ama çok çalışacağız. Girmediğimiz ev, sıkmadığımız el, sorununa sahip çıkmadığımız hiç bir mağdur ve mazlum kalmayacak. 7 Haziran’da 4 yıllığına istediğimiz yetkiyi alacağız, iktidar olacağız ve CHP iktidarında ülkenin nasıl mutlu huzurlu, kardeşçe yönetileceğini hem içte, hem dışta herkese göstereceğiz.” dedi.