CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi olarak tarafsızlığını yitirdiğini belirterek, hem mitinglerde 400 milletvekili istemesini hem de seçim beyannamesi konusunda AK Parti ile birlikte çalıştığı yönünde eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Çıkıp bir siyasal partinin açıkça destekçisi gibi davranırsa o zaman adama sorarlar sen bu namus ve şereften ne anlıyorsun arkadaş? Neden o yemini ettin? Namus ve şeref kavramı bu kadar ucuz mu? Bu kadar ucuz olmamalı." dedi.

AK Parti'nin seçim beyannamesinin Saray'da hazırlandığı iddialarına değinen Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu da "Senin siyasetçilerin yok mu? Oturup kendi seçim beyannameni hazırlasın." ifadelerini kullandı. Türkiye'de "çift başlı bir yönetim" olduğunu savunan Kılıçdaroğu, "Düne kadar yoktu, neden şimdi oldu? Toplum bundan rahatsız huzursuz." diye ekledi.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Anayasa'da tanımlı görevi yapsın, itirazımız yok. Ama çıkıp bir siyasal partinin açıkça destekçisi gibi davranırsa o zaman adama sorarlar sen bu namus ve şereften ne anlıyorsun arkadaş? Neden o yemini ettin? Namus ve şeref kavramı bu kadar ucuz mu? Bu kadar ucuz olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.