CHP Parti Meclisi toplantısında İzmir 2. bölge 1. sıra milletvekili adayı gösterilen Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun önünde seçime girecek. 2. bölgede Kılıçdaroğlu, 2. sırada milletvekili adayı gösterilmişti. Kontenjana ayrılan 1. sırada ise Böke gösterildi. Böke, Meclis'te İzmir’i temsil etmekten onur duyacağını söyledi.

CHP’de ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımısı olan Selin Sayek Böke, ekonomiyi herkesin anlayabileceği bir dille anlatmasıyla biliniyor. Böke’nin dedesi ve dayısı İzmir’de yaşıyor. Böke’nin kayınpederi de İzmirli. Böke, seçim çalışmaları sırasında seçim bölgesi olan 2. bölgede yer alan Karşıyaka’da oturan dayısında kalacağını belirterek, “İzmir’in taşıdığı değerler, hayalini kurduğumuz ve iktidarımızda tüm Türkiye'ye yaymak istediğimiz değerler. İzmir’i temsil etmekten onur duyacağım." dedi. Böke, milletvekili aday listelerinin kesinleşmesinden sonra İzmir’e gelerek seçim çalışmalarına başlayacağını belirterek, “Köyde, kentte, kırda, apartmanda, her platformda işsizlik ve hayat pahalılığını anlatacağım. Türkiye'nin ekonomik sorunlarına, işsizlik ve hayat pahalılığına çare üretmek istiyoruz.” dedi.

KİMDİR?

1972'de dünyaya gelen Selin Sayek Böke, lise eğitimini 1989 yılında TED Ankara Koleji'nde tamamladı.1993 yılında ODTÜ İktisat bölümü'nden lisans diplomasını aldı. 1993-1999 yılları arasında Duke Üniversitesi'nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdürdü. Bu süre içinde Duke Üniversitesi'nde ders vermenin yanısıra Dünya Bankası projelerinde danışmanlık görevlerinde de bulundu. Bu danışmanlık görevleri kapsamında Güney Afrika, Doğu ve Orta Avrupa ekonomilerine dair projelerde çalıştı. 1999 yılında Duke Üniversitesi'nden iktisat doktorasını aldı. 1999-2001 yılları arasında Bentley College'da yardımcı doçent olarak çalıştı. 2001-2003 yılları arasında IMF'nin Washington DC ofisinde ekonomist olarak görev aldı. Uganda masasındaki görevini sürdürürken aynı yıllarda ziyaretçi öğretim üyesi olarak Georgetown Üniversitesi'nde ders verdi. 2003 yılından beri Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Böke, 2010 yılında doçent oldu. Böke, 2011-2014 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. 2013-14 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü.