CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön seçime girerek 80 aday adayıyla yarışacağı İzmir 2. bölgede, bütün aday adaylarının katıldığı bir program düzenlendi. Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyecek olan CHP, Karşıyaka’da aday tanıtım şölenine imza attı. CHP Karşıyaka İlçe Örgütü tarafından Karşıyaka Arena’da düzenlenen organizasyonda, milletvekili aday adayları tek tek tanıtıldı. Şölen havasında geçen toplantıda demokrasi mesajı verildi, CHP örgütlerine birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı.

Karşıyaka İlçe Başkanı Mustafa Özuslu’nun evsahipliğindeki toplantıya CHP PM üyeleri Elfin Tataroğlu ve Zekeriya Temizel, İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, aday adayları, önceki dönem ilçe ve belediye başkanları ile 3 bin 500 CHP Karşıyaka üyesi katıldı. Gerçek CHP’lilerin kendileriyle değil, AKP ile mücadele edenler olduğunu söyleyen Başkan Akpınar, “Türkiye, bir dönüm noktasından geçiyor. Hepimiz bir dolmuşun içindeyiz ve şoförün 77 milyonu nereye götürdüğü belli değil. Böyle bir durumda CHP’lilere, birlik ve beraberlik düşer. Ülkeyi bu hale getirenlerden hesap soracak tek bir kitle vardır, o da CHP’dir. Birlik olacağız ve CHP’nin seçim kadrolarını birlikte hazırlayacağız. Ben CHP’nin anaokulundan geldim. Hiç kimsenin önünde diz çökmeden siyaset yaptım. Biat kültürünü değil, dayanışma kültürünü geliştirdim. Siyasette biat yoktur, ikna vardır. Eğer siyaset yapıyorsak ikna kültürünü öğreneceğiz. Birbirimizle kavga etmeyeceğiz." dedi.

'İZMİR BAŞBAKAN ÇIKARACAK'

AKP iktidarına son vereceklerini söyleyen İlçe Başkanı Özuslu ise, “7 Haziran’da yeni bir iktidar olacak ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da başbakan olacak. Genel başkanımız, İzmir’den ön seçime girerek kendini İzmir’e ve bizlere emanet etti. O emaneti en iyi şekilde taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. MYK’mız ve PM’miz, örgütün en büyük talebi olan ön seçime kulak verdi. Ön seçim kararında bize düşen, Karşıyaka’dan pozitif destek vermekti. Bunu sizlerle başardık, sağolun. 12 bin üyemizle birlikte 29 Mart’ta demokrasiyi yaşatarak Meclis'e kadrolarımızı göndereceğiz. 57. sıradaki genel başkanımızla Ankara’ya birlikte yürüyeceğiz.” dedi.

'İZMİR’DE İKTİDARIZ AMA TÜRKİYE’DE DE İKTİDAR OLMALIYIZ'

57. sıradan aday adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan selam getirdiğini ifade eden İl Başkanı Serter de, “Genel başkanımız, tüm misafirlere saygı ve sevgilerini ileterek güzellikler diliyor. 29 Mart’ta genel başkanımızın, hepimizin oylarıyla çıkacağına inanıyorum. 7 Haziran’da da genel başkanımızı, İzmir’den başbakan olarak Ankara’ya göndereceğiz. İzmir’de iktidarız ama Türkiye’de de iktidar olmalıyız. Bunu istemek bizim en doğal hakkımız. Türkiye’yi kurtarmak için tek parti CHP’dir. Kadınımızla, erkeğimizle, gencimizle, yaşlımızla hep beraber olmak bizim boyun borcumuz. 90 yıllık ulu çınarımızı omuzlarımızda taşımak mecburiyetindeyiz. Bugün aday adayı olan tüm arkadaşlarım, bakan olacak kalitede insanlar. CHP’nin 7 Haziran’da iktidar olması gerekiyor, yoksa halimiz harap. Bugün sadece İzmir’de 290 bin işsizimiz var. Türkiye’de de gizlisiyle saklısıyla, ortada dolaşanıyla 20 milyon işsiz var. 7 Haziran seçimlerinde iktidar olmak mecburiyetindeyiz.” dedi.