CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarını, "13 yılda batık memleket bıraktılar ancak hala 'dünya lideriyiz' diyorlar. Onlar altın klozet kullanmada dünya birincisiler. Onlar altın kaplı klozetlerde oturma sürecine geçti." sözleriyle eleştirdi. "Ankara’dakilerin çocukları KPSS'ye girmez. Ama sizin çocuklarınız sıra ne zaman gelecek diye bekler." diyen Kılıçdaroğlu, "Sizin çocuklarınıza sıra halkın iktidarında, CHP iktidarında gelecek." şeklinde konuştu. Asgari ücreti bin 500 lira yapacağı sözünü verdiği için kendisini işadamlarına şikayet eden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu canlı yayında tartışmaya çağıran Kılıçdaroğlu, "Koşuyorlar beni işverene şikayet ediyorlar. Diyorlar ki Kılıçdaroğlu, asgari ücret bin 500 lira olacak. Siz niye itiraz etmiyorsunuz? E, sen itiraz et. Cesaretin varsa, çık karşıma. Oturup seninle uygar iki insan gibi tartışalım. Neden ben asgari ücreti vereceğimi anlatacağım. Sen de neden asgari ücrete zam yapmayacaksın, sen de onu anlat. Gelebilir mi? Gelemezler ve konuşamazlar." şeklinde konuştu. Ezilenlerin, yoksulun, garibanın başbakanı olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Ben bağımsız, çağdaş, uygar Türkiye’nin başbakanı olacağım." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir’in merkez Tepebaşı ilçesindeki Sıhhiye Meydanı'nda halka seslendi. Kılıçdaroğlu, önce partisinin vaatlerini anlattı, ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AK Parti iktidarını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar’ın Balta Limanı'ndaki evinde iş dünyasının önde gelen isimleri ile buluşmasına ve muhalefet partilerinin asgari ücretin artırılması konusundaki vaatlerine TÜSİAD’ın sessiz kalmasını eleştirmesine Eskişehir’den cevap verdi.

AK Parti iktidarının 13 yıldır iktidarda olduğunu ve önlerinde hiçbir engel bulunmadığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Bakın ne oldu? 13 milyon yoksul oldu, 6 milyon işsiz oldu, 2 milyon Suriyeli oldu. 2 Trakya büyüklüğünde yeri çiftçi ekmiyor." dedi.

"Ankara’daki oturanlardan biri ‘asgari ücretliye bin 500 lira vermek zulümdür diyor. Sen 14 bin lira alırken zulüm değil de bin 500lira verirken mi zulüm oluyor. Koşuyorlar beni işverene şikayet ediyorlar." diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nu şu sözlerle eleştirdi: "Diyorlar ki, ‘Kılıçdaroğlu, asgari ücret bin 500 lira olacak. Siz niye itiraz etmiyorsunuz? E, sen itiraz et. Cesaretin varsa, çık karşıma. Oturup seninle uygar iki insan gibi tartışalım. Neden ben asgari ücreti vereceğimi anlatacağım. Sen de neden asgari ücrete zam yapmayacaksın, sen de onu anlat. Gelebilir mi. Gelemezler ve konuşamazlar."

'ALTIN KAPLAMALI KLOZETLERİ OTURMA SÜRECİNE GİRDİLER'

AK Parti iktidarının artık altın kaplamalı klozetlerde oturma sürecine girdiğini, çocuklarının ise KPSS sınavına girmeden memur olduğunu aktaran Kılıçzdaroğlu, şöyle devam etti: "Anadolu'da kuş konmaz kervan geçmez bir yerde doğdum. Açlığı, susuzluğu billirim. Onlar altın kaplı klozetlerde oturma sürecine geçti. Ankara’dakilerin çocukları KPSS'ye girmez. Ama sizin çocuklarınız sıra ne zaman gelecek diye bekler. Sizin çocuklarınıza sıra halkın iktidarında, CHP iktidarında gelecek."

‘BUNLAR MALI GÖTÜRME UZMANI OLDU’

Türkiye’yi şaha kaldıracağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bakın 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar. 4 yıl yetki istiyorum, 4 yıl yetki verin. Yoksulluğu bitirelim. Sorunları çözeceğim, Türkiye’yi şaha kaldıracağım. Onlar milletini perişan etti, Ankara’daki beyler. İktidar partisine oy verenlere sesleniyorum. 3 ayrı dönemdir iktidardalar. 2002'de verdiğiniz oy şimdi yok. Yoksulluğu bitireceğiz dediler, 17 milyon yoksul çıktı. Yolsuzluğu bitireceklerdi. Hepsi bu işin uzmanı oldu. Malı götürme uzmanı. Yasakları kaldıracaklardı ama yeni yasaklar geldi. 13 yıldır iktidardalar. Şimdi inanarak oy verdiğiniz AKP şimdi o parti değil. O parti, rantın, köşeyi dönenen partisi oldu." sözlerini kaydetti.

‘SİZİN İÇİN YÖKÜ KALDIRACAĞIM’

Konuşmasında gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, gençler için getirilen bütün yasakları kaldıracağı sözünü verdi. Kılıçdaorğlu, "Sizin için getirilen bütün yasakları kaldıracağım. 12 Eylül darbe hukukunun ürünü olan YÖK’ü kaldıracağım. Gençler üniversitelerde yönetiminde söz sahibi olacak. İş garantili eğitime başlayacağız. Harçları kaldıracağız." ifadesini kullandı.

‘BİBER GAZIYLA GENÇLERİ MÜDAHALE ETMEK DOĞRU DEĞİL’

"Ankara’daki beyler gençleri potansiyel suçlu olarak görüyor." diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Yahu adı üzerinde bunlar delikanlı. Elbette yanlışları, hareketlilikleri olacak. Ama onların böyle diye üzerine biber gazıyla, sopayla, balyozla gitket doğru değil. Onları kazanmamız lazım. Anlamamız lazım. Sizi Türkiye’nin umudu olarak geleceği olarak bakıyorum. Bu ülkenin geleceği gençlerdedir."

‘ONLAR ALTIN KLOZET KULLANMADA DÜNYA BİRİNCİSİLER’

AK Parti iktidarının 13 yılda batık memleket bıraktığını ancak ama hala 'dünya lideriyiz' dediklerinin altını çizen Kılıçdaroğlu, "Birkaç konuda dünya lideriler. Doğruya doğru. Altın kaplamalı klozette dünya lideri. İş kazası ve ölümlerinde Avrupa birincisi. Mazotta dünya üçüncüsüler. Sen gemileri 1.20 kuruştan veriyorsun ama ben çiftçiye 1 lira 50 kuruştan vereceğim. Onlar çiftçiye öldürmek, boğmakta istiyorlar. Siz onları aldırmayın. Onlarla aramızda anlayış farkı var. Ağrı'da dağı kadar. Onlar yakutta, incide vergiyi sıfırlıyor ama ben çiftinin vergisini sıfırlayacağım. Onlar altın kaplamalı klozetten yana ama biz emekten, alın terinden yanayız. İnsanı en değerli varlık olarak gördüm. İnsana hizmet etmenin hakka hizmet etmek olduğunu biliyorum. Yeni sayfaya ihtiyacımız var. Soyulmaktan, yalandan, kavgadan, yolsuzluktan bu millet bıktık. Temiz bir sayfa açalım. Saray merakım, köşeyi dönme merakım yok. O Ankara’daki oturan beyler halkımı verdiler, salkımı götürdüler."