Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars'ta seçmenlere seslendi. Kılıçdaroğlu, "Onlar yakınlarını düşünüyor, onlar ceplerini düşünüyor, onlar saraylarını düşünüyor, onlar villalarını-köşklerini düşünüyor, onlar İsviçre bankalarındaki hesaplarını düşünüyor." dedi.

Kars Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının başında Berat Kandili'ni kutladı. 7 Haziran'da sandığa gidilmesini ve Türkiye için yeni bir başlangıca 'evet' denilmesini istedi. Her eve huzuru ve bereketi getireceklerini ifade etti. Annelere seslenerek, "Hiç meraklanmayın, CHP iktidarında yoksul aile olmayacak, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek." ifadesinde bulundu.

Mevcut iktidarın 17 milyon yoksul oluşturduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Ceplerini düşündüler. 17 milyon yoksul, 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. Size sözüm söz, 3 milyon 750 bin hanede oturan yoksul vatandaşımız size sözüm söz, CHP iktidarında 4 yıl içinde hiçbir aile 'ben yoksulum' demeyecek. Hiç bir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacak." dedi.

13 YILDIR MİLLETİN ENSESİNDE BOZA PİŞİRDİLER

Alkış ve sloganlarla sözü kesilen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "13 yıldır milletin ensesinde boza pişirdiler. 13 yıldır kendilerini düşündüler. 13 yıldır yandaşlarını düşündüler. Yuh çekmeyelim sandığa gidelim, demokratik yollardan tepkimizi gösterelim. Bakın burada güzel bir pankart var. 'Parayla değil gönüllü geldim' ben onların nasıl miting meydanlarını doldurduklarını çok iyi biliyorum. Onlarla ilgilenmiyorum, benim derdim işsiz olan vatandaşımla ilgili, benim derdim akşam evinde tencere kaynamayan vatandaşımla ilgili, benim derdim bizim çocuklarımız nasıl iş bulacak onunla ilgili, ben o beylerle ilgilenmiyorum. Çünkü onlar halktan koptular. Onların halktan yakından uzaktan hiçbir ilgisi yok. Onlar yakınlarını düşünüyorlar, onlar ceplerini düşünüyorlar, onlar saraylarını düşünüyorlar, onlar villalarını köşklerini düşünüyorlar, onlar İsviçre bankalarındaki hesaplarını düşünüyorlar."

HİÇBİR KARDEŞİM, DAYIM, AMCAM, YEĞENİM KÖŞEYİ DÖNMEDİ

Konuşmasında 7 çocuklu bir aileden geldiğini de anlatan Kılıçdaroğlu; "Rahmetli annem okuma yazma bilmezdi. Ablam da okuma yazma bilmez. 7 kardeşten sadece ben üniversiteyi bitirdim. Ama şunu söyleyeyim, öyle hanlarım hamamlarım olmadı. Hiçbir kardeşim, dayım, amcam, yeğenim köşeyi dönmedi. Hiç birisi saraylarda oturmadı. Sizler nasıl yaşıyorsanız aynen bizler de sizin gibi yaşıyoruz." dedi.

AKP'nin Kars'ın mevcut problemlerini çözemediğini de aktaran Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiçbir şeker fabrikasının kapatılmayacağını, Kars'ta kombina olacağını ve burada kaybedenin hortumcular olacağını kaydetti.