Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oyunu Ankara’da kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oy kullanacağı Ankara-Çankaya Arjantin ilkokulu’na eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte geldi. Kılıçdaroğlu okula geldiğinde halk coşkuyla karşıladı. Kılıçdaroğlu bir çocuğa gül hediye etti. Daha sonra oy kullanmak için salona giden CHP Genel başkanı ve eşi oylarını 4134 nolu sandıkta kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu oyunu kullandıktan sonra basın açıklaması yaptı. Kılıçldaroğlu, eşit olmayan bir seçim süreci gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Her şeye rağmen seçim maratonu güzeldi, halkın ilgisi güzeldi. Sandığa gidip oyunu kullanan bütün yurttaşlara içten teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Onlar aynı zamanda demokrasinin bekçisidirler. Hepsini yürekten kucaklıyorum.” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bu seçimler demokrasinin gelişmesi için özgürlüklerimiz için halkça tabana yayılması için bir vesile olur. Sandığa gelişimizin temel nedenlerinden biri de budur. Birinci sınıf demokrasiyi bu ülkeye getirmek, aç ve açıkta kimseyi bırakmamak bunun mücadelesi yapıldı, eşitsiz koşullarda bir seçimin gerçekleştiğini ifade ettim. Bunu da zaten bütün Türkiye biliyor. Ama bütün bunlara karşın biz sorumluluğumuzun bilincinde olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Seçim hepimize hayırlı uğurlu olsun.”

“ŞUANA KADAR SEÇİMLER İYİ ORTAMDA DEVAM EDİYOR”

‘Şu saate kadar size yansıyan seçimlerle ilgili bir sıkıntı oldu mu?’ sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, “Şuana kadar yansıyan olmadı. Seçimlerin iyi bir ortamda devam ettiğini biliyoruz. Tabi bu süreç içinde bizi en çok üzen Diyarbakır’daki olaydı. Keşke böyle bir olay hiç olmasaydı, yaşanmasaydı. Ne yapalım buda gerçekleşti. Sağduyu egemen oldu. Zaten bu toplumun sağduyusuna güveniyorum. En büyük güvencem halkın sağduyusudur.” diye cevap verdi.