CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin şehit sayılması için kanun teklifi vereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Genelkurmay Başkanını, gazetecileri, akademisyenleri içeri aldılar. Sonra 'paralel bizi kandırdı' dediler. Bu tam bir safsata; bilinçli yapıldı. Erdoğan 'bu davanın savcısı benim' dedi.'' ifadelerini kullandı.

Halk TV'ye konuk olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, gündeme dair soruları cevapladı. ''Levent Kırca’nın televizyondaki programları başladığında herkes bir köşeye çekilip, izlerdik. Başlayacağı zamanı iple çekerdik. Siyasiler büyük bir olgunlukla kendilerini hiciv eden bu sanatçıyı, büyük bir olgunlukla karşılarlardı.'' diyen Kılıçdaroğlu, ''AKP ile başlayan yeni dönemle, mizah dışlandı, sansürlendi, eleştirildi, eli kolu bağlı kaldı. Bir siyasetçinin hicvedilmesi, siyasetçi için iyi bir durumdur. Baskıları sanatçıların üzerinden nasıl kaldıracağız. Yaşadığımız tam anlamıyla bir dikta yönetimidir.'' ifadelerini kullandı.

''MİT’in bir bölümü sadece ve sadece AKP içi çalışıyorsa, bundan daha kötü bir şey olamaz. Türkiye istihbarat konusunda sınıfta kalmıştır.'' diyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a mektup yollayıp Suriye politikasının yanlış olduğunu söylediğini aktardı.

''Siz ilaç kutusu altında silah yolladınız. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışır mı? Türkiye Cumhuriyet’i böyle bir ülke mi?'' diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde 'gizli kalsın' dediği hiçbir şeyi açıklamadığını ifade etti. ''Bu işin siyasi sorumlusu olması gerekir. Bir bakan güvenlik açığımız yok diyor. Güvenlik açığı yoksa, bu kadar insan nasıl ölüyor?'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Adalet Bakanına soru soruluyor, Türkiye kan ağlıyor, kendisi gülüyor. Bu iki bakanın derhal görevden alınması gerektiğini söyledim. Davutoğlu ise soruşturma açacağını söyledi. Buna kargalar güler. Orada güvenlik zafiyeti yokmuş, peki o iki bombacı nasıl geldiler oraya? 97 gencecik çocuğumuz yok ölüp gidiyor bu işin sorumlusu kim?' Bu koltukta oturanlar, gereken görevleri yerine getirmiyor. Kendi sorumluluğunu başkalarına fatura etmek gibi bir hastalıkları var.'' şeklinde konuştu.

''Yeni bir hükümetin kurulmasını Erdoğan engelledi. Koalisyonun kurulmamasında iki kişi sorumludur. Birisi Erdoğan, diğeri Davutoğlu’dur.'' açıklamasında bulunan Kılıçdaroğlu, ''Bir ülkenin başbakanı, ülkesindeki bir yere giderken gizli saklı gitmez. Sayın Davutoğlu, Güneydoğu’ya gizlice gitti. Sen başbakan olarak ülkenin istediğin yerini gezemiyorsan, esnafına selam veremiyorsan. Bundan daha vahim bir şey yoktur.'' ifadelerini kullandı.

''Parlamento açıldığında, Cumhuriyet Halk Partisi için elimizden geleni yapacağız. Ankara’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın şehit sayılması için kanun teklifi vereceğiz.'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Devlet akılla yönetilir. Devlet bilgiyle yönetilir. Devleti yönetenler her türlü eleştiriye kulak vermek zorundadırlar. Vali, devletin valisi değiliz hükümetin valisiyiz diyorsa orada sorun vardır.'' dedi.

''Genelkurmay Başkanını, gazetecileri, akademisyenleri içeri aldılar. Sonra 'paralel bizi kandırdı' dediler. Bu tam bir safsata; bilinçli yapıldı. Erdoğan 'bu davanın savcısı benim' dedi.'' diyen Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananlar için Meclis'e iadeyi itibarları hakkında kanun teklifi verdiklerini ancak bunu AK Parti'nin reddettiğini kaydetti.