Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saraya, uçağa, lüks arabalara, yandaşa ihaleye paranın bulunduğunu ancak emekliye gelince 'nereden bulacaksın' denildiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ben emekli dostuyum, o parayı bulacağım" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin Yenişehir Kültür Merkezi'nde esnaflarla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından milletvekili aday tanıtım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi.

Hükümetin emeklileri ikinci sınıf vatandaş yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Emeklilere dediler ki size refahtan pay vermeyeceğiz. Onları bu ülkenin ikinci sınıf vatandaşı yaptılar. Biz de emekliye 'sana vefa borcumuz var' diyoruz. 'Bu ülke kalkındıysa senin sayende kalkındı' diyoruz. 'Unutma' diyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesi' demiştir. 'Biz sana sahip çıkacağız. Sana Ramazan ve Kurban Bayramı'nda iki maaş ikramiye vereceğiz' diyoruz. Hep beraber koro halinde ayağa kalkıyorlar; 'parayı nereden bulacaksın' diye. Parayı bulacağım aylığı da vereceğim." şeklinde konuştu.

"Sarayına gelince para var, uçağa gelince para, var lüks arabalara gelince para var, yandaşa ihaleye para var. Emekliye gelince nereden bulacaksın. Ben emekli dostuyum, o parayı bulacağım." diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "12 yıldır üniversite öğrencilerinin yurt sorununu çözemediler. Ama sözüm söz. En geç bir yıl içinde hiç bir üniversite öğrencisi benim yurtta yerim yoktur diyemeyecek. Bütün anne ve babalar mutlu olsun. Kızımız mı oğlumuz mu üniversiteyi kazandı hiç meraklanmayın. Birer ikişer kişilik odası olacak. Sıcak suyu olacak. Geniş bant internet erişimi olacak ve çocuğunuz yurtta özgürce kalacak. Kimseye muhtaç olmadan."

Sürekli kendilerine parayı nereden bulacaksın denildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Sözüm söz. Kılıçdaroğlu sözü. İster saray, ister köşk... Bütün hortumları keseceğim. Her kuruşun hesabını vereceğim bu millete. Siyaset halka adanmışlıktır. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyaset köşeyi dönme aracı değildir. Siyasete giriyorsanız ben vatandaşa hizmet edeceğim diyeceksiniz. Ben vatandaşımın ayağının turabı olacağım diyeceksiniz. Siyaset budur." diye konuştu.

Sandığa giderken vatandaşlardan 3 kere düşünmelerini isteyen Kılıçdaroğlu "O nedenle söylüyorum bir değil iki değil en az üç kez düşünerek sandığa gideceksiniz. Oyumuzu öyle kullanacağız. Kimden yana kullanacağımız oturup düşüneceğiz. Eski yargılarımızı bir kenara atacağız. 70 milyon yurttaşıma söz veriyorum. Senin için çalışacağım." ifadelerini kullandı.

"İNANÇ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAYACAĞIM"

İnanç üzerinden etnik kimlik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden asla siyaset yapmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Çocuğun işsiz ise o çocuk benim çocuğum ona iş bulacağım. Komşun açsa onun karnını da doyuracağım o komşuda benim komşum. Biz seçim bildirgemizi hazırladık onlarda telaş başladı. Efendim bazı sayfalar kaybolmuş, bilgisayara giderken bazı sayfalar düşmüş. Ne düşerse düşsün. Ne olursa olsun. Sen eğer ülkenin sorunlarını öğrenmek istiyorsan. O sorunların nasıl çözüleceğini öğrenmek istiyorsan ben sana CHP'nin seçim bildirgesini göndereceğim, otur adam gibi oku. Nasıl çözülür sorunlar."