Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Kongre Merkezi'nde partisinin Seçim Bildirgesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesini gençlere adadıklarını belirterek, "TOMA’lara biber gazlarına karşın polis barikatlarının önünde elinde karanfille bekleyen, kitap okuyan, yarattığı mizahla bir diktatöre diz çöktüren gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini." dedi.

Kılıçdaroğlu, yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte seçim bildirgesini açıkladı. 7 Haziran'ın ardından 5 ay sonra 1 Kasım için hazırlanan yeni seçim bildirgesini gençlere adadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “Gençler yarının umududur. Ama gençler bugünün de ortaklarıdır. Baskıya karşı direnen, özgürlüğü savunan gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. ‘Ali İsmail'lere, ‘Özgecan'lara adıyoruz bu seçim bildirgesini. Öğrenci, memur, işçi, işsiz, çiftçi… bütün gençlere. Taşeron işçisi olan gençlere, merdiven altı atölyelerde çalışmak zorunda olan gençlere, asgari ücrete mahkûm gençlere, mevsimlik işçi gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Soma'da yaşamını yitiren genç maden işçilere adıyoruz bu seçim bildirgesini. Üniversitelerimizde okuyan 6 milyon üniversite öğrencisine adıyoruz bu seçim bildirgesini. TOMA’lara biber gazlarına karşın polis barikatlarının önünde elinde karanfille bekleyen kitap okuyan yarattığı mizahla bir diktatöre diz çöktüren gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini."

Kılıçdaroğlu gençlere, “Siyaseti dinozorlardan temizleyin. Siyasette aktif olarak yer alın.” çağrısı yaparak, CHP’nin gençler için yaptıklarını sıraladı. 800 bin taşeron işçinin yüzde 80’inin genç olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, bunların tamamının kadroya alınacağını ve sendikalı olacaklarını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, asgari ücretin CHP iktidarında net 1500 lira olacağını belirterek, “Ve sevgili gençler, bir ülkede diktatöre diz çöktüren sevgili gençler sizinle gurur duyuyoruz. CHP iktidarında bütün meydanlar sizin olacak. Meydanlarda özgürce gezeceksiniz. Biber gazı CHP iktidarında olmayacak. Çünkü biz düşünceden korkmuyoruz. Yasaklar, yasaklar da kalkacak. Gençler özgür bir ülkede olmanın havasını teneffüs edecekler.” dedi.

PASSOLİG’İ KALDIRACAĞIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Passolig ile ilgili vaadini de şöyle aktardı:
“Ve önemli bir uygulama. Gençler maça gitmek istiyor. Passolig nedeniyle maça gidemiyorlar. Söz, kaldıracağım bu belayı. Özgürce maçlara geleceksiniz. Niye getirdiler? Efendim slogan atılıyor da beyefendiler rahatsız oluyorlar. İyi de o sloganlar boşuna atılmıyor ki orada, bir nedeni var. Sormuyor nedenini. Passolig’i kaldıracağız herkes özgürce maça gidebilecek, istediği sloganı da atabilecek.”

YÖK BELASINI KALDIRACAĞIZ

Kılıçdaroğlu devamında, “Üniversite öğrencileri, mezun oluyorsunuz, kaymakam, vali oluyorsunuz. Polis oluyorsunuz, doktor oluyorsunuz. Ama üniversitedeyken sizi yönetimin dışında tutuyorlar. Biz YÖK belasını kaldıracağız ve öğrencilere üniversite yönetiminde söz ve karar imkanı sağlayacağız. Sizin söz hakkınız olacak. Mevsimlik tarım işçileri hepsi sigortasız çalışıyor, tamamının sosyal güvencesini sağlayacağız.” vaatlerini sıraladı.

LİSEKART

Kılıçdaroğlu, aile sigortası kapsamında lise son sınıf öğrencilerine lisekart getireceklerini, tamamını sosyal devlet karşılayacaklarını, ikinci öğretim harçlarını da kaldıracaklarını kaydetti.


Sürecek...