Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sen 13 yılda işsizliği bitirememişsen, 6 milyon 250 bin işsizimiz varken sen ne yaptın? Yoksulluğu bitiremedin. 3 milyon 750 bin hanede 17 milyon yoksulumuz var. Yoksulluğu bitirdin mi? Bitiremedin. Ne yaptın? Sen köşeyi döndün, akrabaların köşeyi döndü, yandaşların köşeyi döndü, vatandaş perişan bir vaziyette." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasına, baba ve ata ocağında hemşehrileriyle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek başladı. Akşehir’e daha önce cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Akşehir’in yaşadığı sıkıntıları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Bu sıkıntılar sadece Akşehir’e özgü değil. Bütün Türkiye’de aynı dert var. İşsizlik burada var mı? Türkiye’nin her yerinde var. Yoksulluk burada var mı? Türkiye’nin her yerinde var. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alıyor mu? Türkiye’nin hiçbir yerinde almıyor. O zaman 7 Haziran’da güzel bir başlangıç yapacağız. Birlikte, omuz omuza, güler yüzle yapacağız. Güzel Türkiye’yi hep beraber yeniden inşa edeceğiz." şeklinde konuştu

'YAŞANACAK BİR TÜRKİYE'Yİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ'

13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten iktidar partisinin ‘hizmet verdik, yol ve köprü yaptık’ dediğini ancak işsizliği ve yoksulluğu bitiremediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Sen 13 yılda işsizliği bitirememişsen, 6 milyon 250 bin işsizimiz varken sen ne yaptın? Yoksulluğu bitiremedin. 3 milyon 750 bin hanede 17 milyon yoksulumuz var. Yoksulluğu bitirdin mi? Bitiremedin. Ne yaptın? Sen köşeyi döndün, akrabaların köşeyi döndü, yandaşların köşeyi döndü, vatandaş perişan bir vaziyette. Akşehir’e güveniyorum ve inanıyorum. Akşehir, inşallah 7 Haziran’da şaha kalkacak. Artık bu kötü gidişe hep beraber dur diyeceğiz. Güzel bir Türkiye, yaşanacak bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz."

Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 2 maaş ikramiye vereceğini söylediğinde birilerinin kıyameti kopardığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Emekli bu ülkenin vatandaşı değil mi? Emekli ikinci sınıf vatandaş mı? Büyümeden, kalkınmadan emekli nasıl pay alacak? Emekliye bizim vefa borcumuz var. Yol yaptı, emekli yaptı, dünün çalışanıydı o. Nerede çalıştı? Bazen fabrikada, bazen tarlada, bazen bakkal dükkanında, bazen manavlık yaptı. Vergisini ödedi, primini ödedi, kalkınmayı sağladı. Gün geldi emekli oldu, adam gibi kimseye muhtaç olmadan yaşamak istiyor. 11 emekli kardeşim, patlasalar da çatlasalar da vallahi de billahi de ben o ikramiyeyi size vereceğim." şeklinde konuştu.

'ÇİFTÇİDEN TOPLADIKLARI VERGİNİN 17'DE BİRİNİ DESTEK OLARAK VERİYORLAR'

Dünya Enerji Ajansı’nın 2015 raporuna göre en pahalı mazotun 4 lira ile Türkiye’de olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Efendim diyorlar, ‘çiftçiye mazot desteği veriyoruz’ Doğru. Çiftçinin kullandığı mazottan 9.5 milyar lira vergi alıyorlar. Eski parayla 9.5 katrilyon lira vergi alıyorlar. Ne kadar destek veriyorlar; 550 milyon lira. 17’de birini veriyorlar, adına da teşvik diyorlar. Çiftçi ‘al o teşviki başına çal’ diyecek. Ben ne diyorum? Çiftçiye mazotu 1.5 liradan vereceğim. Traktörünü dolduracak, tarlaya gidecek. Adam gibi tarlasını sürecek, ürününün karşılığını alacak, düğününü, derneğini yapacak, bakkaldan, manavdan pastaneden alışverişini yapacak. Huzur içinde geçinecek gidecek. Kim kazanacak? Esnaf, çiftçi, Türkiye kazanacak. Kim kaybedecek? Hortumcular kaybedecek."

'ÇİFTÇİ MAZOTU ALINCA KANARYA ADALARI'NA TATİLE GİDECEK SANIYORLAR'

Çiftçi Kayıt Sistemi’ne göre çiftçinin ne kadar üretim yaptığı, ne kadar alanda tarım yaptığının belli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Tüketeceği yakıt kadar ona mazotu 1.5 liradan vereceğim. Hiç kimse zarar etmeyecek. Devlet de zarar etmeyecek. Çiftçinin kullandığı mazotun litresi ÖTV, KDV hariç 1 lira 21 kuruş. Biz kaçtan satıyoruz? 1 lira 50 kuruş. Hiç kimse zarar etmiyor, aksine devletin de kârı var. Herkes bunu böyle bilsin. Onlara göre çiftçi traktöre mazotu alınca Kanarya Adaları’na tatile gidecek sanıyorlar. Yahu çiftçi tarlaya gidecek. Sen gemilerine, yatlarına kaçtan veriyorsun? 1 lira 21 kuruştan veriyorsun. İtiraz eden var mı? Yok. Ama ben diyorum ki sen onlara veriyorsun 1 lira 21 kuruştan, ben alınterine, çiftçiye, üretene, kazanana, ekene, Türkiye’yi kazandırana veriyorum." diye konuştu.

'MEB'İN KAMUOYUNDAN GİZLENEN RAPORUNA GÖRE 200 BİN DERSLİK AÇIĞI VAR'

MEB’in yeni kamuoyundan gizlenen yeni bir raporunun çıktığını ve buna göre 200 bin derslik açığı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Çift öğrenim yapan çocuklarımız var. Sınıfları kalabalık olan çocuklarımız var. Bu sorunların tamamını düzelteceğim. Benim bu toplumda en saygı duyduğum kesim hiç kimse alınmasın ama öğretmenlerdir. Öğretmenleri ben hep baş tacı yaptım. Eğer kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde Kılıçdaroğlu doğdu ve bugün CHP’nin genel başkanıysa bu öğretmenlerimin sayesindedir. Bu Cumhuriyet’in sayesindedir. Bu Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşlarının sayesindedir. O nedenle öğretmeni bu toplumun en onurlu kişileri yapmak zorundayız. Çünkü onlar bizi ve çocuklarımızı geleceğe hazırlıyorlar. Hiçbir ayrım yapmadan hepinizi kucaklıyorum." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partisinin milletvekili adaylarıyla alandakileri selamladı. Kılıçdaroğlu, daha sonra yoğun ilgi altında ilçeden ayrıldı.