CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sorunlarının çözülmesi ve güçlü bir sosyal devlet için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Mersin’in Aydıncık ilçesinde halka hitap eden Kılıçdaroğlu, "Biz bu ülkenin insanları için çalışıyoruz. Ve çalışacağız. Herkesin mutlu olduğu, huzurlu olduğu; çiftçinin alınterinin karşılığını aldığı, sanayisi, ticareti, turizmi, her alanın geliştiği güçlü bir Türkiye’yi yeniden kurmak istiyoruz." dedi.

SEÇİM OTOBÜSÜNDE ÇİZİKLER OLUŞTU

Aydıncık’tan Gülnar ilçesine karayoluyla geçen Kılıçdaroğlu’nun seçim otobüsü yolda virajı alırken, ufak çaplı bir sorunla ile karşılaştı. Yolun dar olması nedeniyle karşıdan gelen bir aracın sürtünmesi sonucu seçim otobüsü çizildi. Korumaların yardımıyla araç yoluna devam etti.

Yol boyu vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaşan Kılıçdaroğlu, Gülnar ilçesindeki konuşmasında ise ülkede yoksulluğun, işsizliğin olmaması; çiftçinin, esnafın kazanması için çalışacağını vurguladı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sizden birisiyim. O nedenle sizin derdinizi en iyi ben bilirim. Sizden birisiyim; o nedenle bilirim ki eğer bir yerde işsiz varsa orada huzur yoktur. Sizden birisiyim; ektiğiniz ürünün karşılığını alamazsanız zarar edersiniz, ailede nasıl hüzün yaşandığını, ben bilirim. Sizin için çalışacağım, bu ülkede huzuru, barışı, kardeşliği beraber sağlayacağız." diye konuştu.

Partililerin açtığı 'Zalimin zulmü varsa bizim Mustafamız var' pankartı için ‘Eyvallah’ diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Ama sizden bir isteğim var. Sadece sizin oyunuz değil. 7 Haziran’da sandığa giderken beraber bir kişiyi götüreceksiniz. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir kardeşimizi yanınıza alacaksınız. Onu ikna edeceksiniz. Tarlada, fabrikada, sokakta, caddede nerede olursa ona şunu söyleceksiniz: Bak kardeşim; memleketin halini görüyorsun 6 milyon 200 bin işsizmiz, 17 milyon yoksulumuz, aylığı 1000 liranın altında 8 milyon emeklimiz var. Yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz var. Yanlış politika nedeniyle 5.5 milyar doları onlar için harcadık. Gel beraber yeniden bir başlangıç yapalım. Demokraside yeni bir sayfa açalım. Sandığı gidelim altı okun böğrüne ‘evet’ mührünü basalım."

'BENİM İÇİN YANDAŞ YOK, BENİM İÇİN VATANDAŞ VAR'

17 milyon yoksulun 3 milyon 750 bin hanede oturduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Aylık gelirleri 200 lira. Ankara'da oturan o insanlara gerçekten seslenmek isterim: Siz ayda 200 lira ile geçiniyor musunuz? 17 milyon bizim insanımız. O insanların karnının doyması lazım. Çocuklar bizim. O nedenle yeni bir başlangıç yapacağız. Sizden ben sadece 4 yıl için yetki istiyorum. 4 yıl için yetki verin; yeni, güzel ve yaşanacak bir Türkiye’yi el birliği ile kuracağız. Köşeyi dönme diye bir siyaset bilmiyorum. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var. Vatandaşa hizmet edeceğim. Vatandaş kazanacak. 7 Haziran’da CHP iktidarı ile yeni bir sayfa göreceksiniz. Memlekete, huzuru, barışı getireceğim. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Zengin bir ülke; zenginliği halkla bölüşeceğiz. Zenginlikten siz yararlanacaksınız. Ankara'da oturup siyaseti köşeyi dönme sanatı olarak bilenlere sizler ders vereceksiniz. Ders verin, Türkiye’nin önünü açalım. 4 yıl yetki verin, Türkiye’yi şaha kaldıracağım. Sözüm söz."

Mitingde 'Ermenek ve Soma’yı unutmadık' diyen gruba yönelik ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Hiç unutmadık. Yer altında çalışan madencileri hiç unutmadık. Onların derdini de ben iyi bilirim. Onlar yılbaşında eğlenirken bu kardeşiniz yılbaşında Soma’da yüzlerce metre yerin altında işçi kardeşlerimizle beraber yılbaşını kutladık. Onların sorunlarını dinledim. Onların derdini Parlamento'da sadece CHP dile getirdi. CHP dile getirmeye devam edecek."

Kılıçdaroğlu, Gülnar’daki konuşmasından sonra Zeyne Mahallesi’nde Şeyh Ali Semerkandi Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. Daha sonra kıl çadırda ikram edilen etli pilavı yedi.