Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir savcının katledilmesi hele hele Berkin Elvan üzerinden katledilmesi hiç kimsenin içine sindireceği bir olay değildir. Yapanlar insan değildir. Terörü gerçekleştirenler insan değildir.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’na yaklaşık 1 saat rötarlı gelen Kılıçdaroğlu, VIP salonu çıkışında açıklama yaptı. Adalet dağıtan bir insanı bu şekilde vahşice öldürülmesi asla kabul edilemez olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin terörden çok çektiğini ifade etti. Toplumda hangi görüş ve inançtan olunursa olunsun teröre karşı ortak tavır sergilenmesi gerektiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Çok acılar çektik. Aynı acıları yeşertmek istemiyoruz. Teröre lanet okumak hepimizin ortak görevi olmalıdır. Bir savcının katledilmesi hele hele Berkin Elvan üzerinden katledilmesi hiç kimsenin içine sindireceği bir olay değildir. Yapanlar insan değildir. Terörü gerçekleştirenler insan değildir. Şiddetle kınıyoruz, kınamaya devam edeceğiz. Ülke olarak bizim huzur, barış, beraberce yaşamaya ihtiyacımız var. Ama terör asla ve asla bu topraklarda yeşermemeli. Teröre bu topraklarda son vermeliyiz.” dedi.

‘BASIN TERÖRE KARŞI ORTAK LANET OKUDU’

Bir gazeteci, “Savcının cenaze törenine akreditasyon yapıldı, bazı yayın kuruluşları alınmadı. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, bunu kesinlikle doğru bulmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, “Hangi gerekçeyle böyle bir şey yapıyorsunuz. Hem huzur istiyoruz hem basını ayırıyorsunuz. Neden ayırıyorsunuz. Bakın Türkiye’deki basına; teröre karşı ortak tavır sergiledi. Teröre karşı ortak lanet okudu basın. Objektif oldu bu konuda basın. Siz neden ayrım yapıyorsunuz. Hangi gerekçeyle ayrım yapıyorsunuz. Gerçekten bu hükümeti anlamak mümkün değil. Zaten Türkiye’nin iyi yönetilmediğini baştan beri ifade ediyorum. Türkiye iyi yönetilmiyor. Eğer Türkiye iyi yönetilseydi, adam gibi yönetilseydi biz pek çok sorunu aşabilirdik. İnşallah bunları aşacağız.” diye konuştu.

Cenaze namazına katılmamasıyla ilgili eleştirinin sorulması üzerine ise onu daha sonra yanıtlayacağını söyledi.