CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’nın Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Halk Evi’nin (Belediye Binası) açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu açılışta yaptığı konuşmada belediye hizmet binasına halk evi ismi verilmesinin önemine vurgu yaptı: “Halk evi isminin verilmesi de sizlerin oyu ile gerçekleşmiş. Onun için de çok mutlu oldum. Her zaman belediye başkanlarının kararı olmaması gerekiyor, zaman zaman halkın da tercihi dikkate alınmalıdır.”

İstanbul’da bir torunu olduğunu, zaman zaman onu görmeye gittiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları dile getirdi: “Annesi demiş ki, ‘kızım bu akşam deden gelecek’, torunum da demiş ki, ‘anne dedem bize de bir konuşma yapacak mı?’ Çünkü hep televizyondan konuşurken görüyor. Yaşanabilecek bir Türkiye’nin anahtarı sizin elinizde. Hep beraber kardeşçe, huzur içinde yaşayabiliriz. Siyaseti hakla adanmışlık olarak kabul ettim. Çünkü siyaset halka hizmet vermenin bir aracıdır, zenginleşmenin bir aracı değildir. Halkın sorunlarını çözerken siyaset kurumunun vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmaması gerekir. Onların sorunlarını dinlemek ve çözümlerini onlara anlatmak gibi bir sorumluluğu vardır. Ben 77 milyon yurttaşıma aynı gözle bakacağım, ayrım yapmayacağım. Yeter ki bu ülkede huzur içinde yaşayalım.”

Meydanlarda insanların fikirlerini rahatça dile getirmesinin önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Nilüfer’in bir meydan kazanması da çok güzel. Kentli olmak farklı bir şeydir. Kentli olmak kentiyle de sorumluluk getirir. Kentte yaşadığımız zaman, televizyon izleriz, gazete okuruz, parklarında gezeriz, sinemaya, tiyatroya gideriz, kentli olmak sorumluluk da gerektiriyor. Kentli olmak meydan gerektirir. Meydanların halka açık olması gerekiyor. Daha büyük meydanlarda özgürlüğü haykırmak için daha büyük meydanlarda insan haklarını savunmak için, kardeşliği, barışı savunmak için hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Törende Nilüfer’in CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yaptığı çalışmaları anlattı.