Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Ortadoğu’daki kavgayı bitirmek zorunda olduğunu vurgulayarak, “Suriye'ye gittik. Irak'a ben gittim. Mısır'a da gittim. Türkiye, oralardaki kavgayı bitirmek zorunda. Kavga olunca ateş bize de geliyor. Biz o kavgayı bitirmek zorundayız. Ortadoğu'da barışı getirmek zorundayız." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, özel bir uçakla ziyaret programı çerçevesinde Elazığ’a geldi. CHP liderini Elazığ Havalimanı’nda çok sayıda partili coşkuyla karşıladı. Kılıçdaroğlu, buradan Palu ilçesine geçti. Palu’da Şeyh Ali Septi Türbesi'ni ziyaret eden, merhum siyasetçi Ali Rıza Septioğlu'nun mezarı başında dua eden Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka seslendi. "Sizlere güveniyorum. Sizlere hizmet etmek istiyorum. Sizlerin bu ülkenin saygı değer yurttaşları olduğunu çok iyi biliyorum" diye konuşmaya başlayan Kılıçdaroğlu, Palu’da CHP’ye verilen oyun düşük olduğunu belirtti.
“Kabahat bizde” diye devam eden Kılıçdaroğlu, “Ama kabahat Palu’da değil, kabahat bizde. Biz gelmedik, oturmadık, çayınızı kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk bize oy verin dedik. Bu olmadı. Bu maya tutmadı. Şimdi bakın. Az önce Feyzi Bey'e söyledim. Dedi, buraya gelen ikinci genel başkansınız. Daha önce Süleyman Demirel geldi, şimdi de sen geldin. Süleyman Demirel bu ülkeye büyük hizmetler vermiş bir kişi. Feyzi Bey, buraya Palu’ya büyük hizmetler veren bir isim. Saygın bir aileden geliyor. Ali Rıza Septioğlu, Allah rahmet eylesin, benim dostumdu. Genel müdürlük yaptığım dönemde açardı telefonu, ’Kılıçdaroğlu sana bir şey söyleyeceğim, bunu yapacaksın,’ ’Emret şeyhim, niye yapmayalım, elbette yapacağız’ derdik.” dedi.

“BU TOPRAKLARIN İNSANIYIM”

Bölge halkına gönül bağı ile bağlı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Size gönül bağı ile bağlıyız. Ben sizlerle onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bu toprakların insanı olduğum için çok mutluyum, huzurluyum. Beraber olacağız. Bizi birleştiren nedir? Bizi birleştiren temiz ahlaktır. Bizi birleştiren düzgün adam olmaktır. Bizi birleştiren kul hakkı yememektir. Bizi birleştiren her inanca saygı göstermektir. bizi birleştiren her kimliğe saygı göstermektir. Sizleri seviyorum, sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. Sizlere hizmet etmek istiyorum, sonuna kadar hizmet etmek istiyorum. Sizlerin bu ülkenin saygıdeğer yurttaşları olduğunu çok iyi biliyorum. Bu nedenle dedim, buraya özel bir propaganda için gelmedim. Niyetim de yok zaten böyle bir propaganda yapmaya. Bir şeyi unutmayın. Ben sizin evladınızım, bu toprakların çocuğuyum. Sizden destek istiyorum” diye konuştu.

Palu’daki konuşmasının ardından ilçeden ayrılarak Kovancılar ilçesindeki bir çayevinde vatandaşlarla biraraya gelen Kılıçdaroğlu, sorunları dinledi. Bir vatandaşın ‘Türkiye’de muhalefet yok’ şeklindeki serzenişi üzerine Kılıçdaroğlu, “Türkiye 'nin bütün sorunlarını dile getiriyoruz. Ancak medya bunları gündeme getirmiyor” dedi.

Bir vatandaş ise Meclis’te kavga etmemelerini istedi. Bu sözler üzerine CHP lideri, bütün parlamentolarda tartışma olduğunu ve bunun demokrasinin gereği olduğunu dile getirdi.

Siyasette çok gerginlik olduğunu ve bu gerginliğin insanlara zarar verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, daha yumuşak bir üslup kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

“TÜRKİYE’DE 5 MİLYON 692 BİN İŞSİZ VAR”

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de işsizlik sorunu bulunduğunu, 5 milyon 692 bin işsiz olduğunu ve işsizlik oranının yüzde 10,9'a ulaştığını belirtti.

Kriz döneminde işsizliğin 8,1 olduğunu anımsatan CHP Genel Başkanı, “Avrupa'da en büyük işsiz ve işsizlikte dünyada üçüncüyüz. Türkiye iyi yönetilmiyor. 2 milyon Suriyeli var. Diyor ki 'ben Suriyelilere iş vereceğim'. Yav kardeşim benim çocuğum işsiz. Sen ona iş ver. Nasıl kavga etmeyeyim. Niye ben kendi insanıma iş vermeyeyim." şeklinde konuştu.


Türkiye, Ortadoğu’daki kavgayı bitirmek zorunda olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Suriye'ye gittik. Irak'a ben gittim. Mısır'a da gittim. Türkiye, oralardaki kavgayı bitirmek zorunda. Kavga olunca ateş bize de geliyor. Biz o kavgayı bitirmek zorundayız. Ortadoğu'da barışı getirmek zorundayız. Müslüman Müslümanı öldürüyor. Biz kendi bölgemizde huzur olsun istiyoruz. Suriye'de de huzur olsun istiyoruz. Suriyelileri de oraya gönderelim. Niye Suriyeliler geliyor buraya, gitsinler kendi ülkelerine ama orada barışı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.