CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu anda Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en büyük krizini yaşadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, "Eğer bir kişi iradesini saraya ipotek ettiyse, o kişi Türkiye’yi yönetemez.” dedi.

Partisinin Bartın ve Karabük illerinde düzenleyeceği miting için Zonguldak Havaalanı’na uçakla iniş yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, burada partililer ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Yoğun sis nedeniyle Çaycuma ilçesi Saltukova beldesindeki havaalanına yaklaşık 2 saat gecikmeli inen Kılıçdaroğlu, saatlerdir kendisini bekleyen 85 yaşındaki Hatice Çakır’ın elini öptü. Daha sonra seçim otobüsüyle Bartın’a giden Kılıçdaroğlu, Yukarı Çarşı Meydanı’nda halka hitap etti.

Türkiye’nin şu anda Cumhuriyet tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, “Efendim bize 400 milletvekili vermediniz vatandaşı tekrar sandığa götüreceğiz. Benim bildiğim hiçbir vatandaşımız bu şantaja boyun eğmez. Gider sandığa kararlı iradesi ile oyunu kullanır. Hükümet kuramayan partiye, hükümet kuramayan bir lidere güven duymamanız gerekir. Eğer bir kişi iradesini saraya ipotek etmişse o kişi Türkiye’yi yönetemez. Zaten Türkiye şu anda, Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşıyor. Ülkeyi kimin yönettiği belli değil. Bu tablodan Türkiye’nin kurtulması lazım. Terör bir taraftan, PKK belası yetmiyordu şimdi bir de IŞİD belası ortaya çıktı. Elli sefer uyardım: Yahu sizin Ortadoğu’da ne işiniz var? Suriye’de ne işiniz var? Niye silah gönderiyorsunuz? Ama dinlemediler, bu tablo ortaya çıktı. Türkiye’nin bu derin krizden çıkması ve yeniden rayına oturması lazım. Yargı bağımsızlığının ve güçlü bir sosyal devletin yeniden inşa edilmesi lazım.” şeklinde konuştu.

"BIKTIK ARTIK BUNLARDAN, BİR DE KUL HAKKI YEMEYENLER GELSİN"

Ülkenin çok ayrıştığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Çok bölündük, çok ayrıştık, birbirimize selam veremez hale geldik. Neden? Türkiye bu kadar güzel bir ülke. Denizimiz var, suyumuz var toprağımız var. Her şeyi bereketli bu ülkenin. Destek vermeniz lazım. Bıktık bunlardan bıktık artık. Çekilsinler bir köşeye. Bir de kul hakkı yemeyenler, yolsuzluk yapmayanlar, vatandaşın cebine elini uzatmayanlar bu ülkeyi yönetsin.” ifadelerini kullandı.

"CHP’YE OY VERİRSENİZ FAİZ VE DİNSİZLİK ARTAR DEDİLER; HEPSİ KENDİ ZAMANLARINDA YAŞANDI"

Emekçiye bayramlarda ikramiye sözünün arkasında olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine 7 Haziran öncesi; 'sakın CHP’ye oy vermeyin. Faziler yükselir, dolar yükselir, dinsizlik artar.' Allah büyük ya hepsi bunların zamanında oldu. Faiz de arttı, dinsizlik de arttı, dolar da arttı. Artık bu ülkenin yalan siyasette yerinin olmaması lazım. Bir şeyi sakın unutmayın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sizin için çalışacağım, mücadele edeceğim ve alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim.”