CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Ey Kılıçdaroğlu, ne zamandan beri Beştepe Külliyesi’nin tuvaletlerini gezdin veya oraların temizliğini yaptın da bunların altın suyuna batırılmış klozet olduğunu öğrendin." sözleri üzerine, "Beyefendi üstüne alınmış. Ben onu muhatap almıyorum. Buradan, bu Kandil gecesi tuvalet temizleyip çocuklarının rızkını sağlayan emekçileri gözlerinden öpüyorum." dedi.

CNN Türk’te Şirin Payzın'ın sunduğu "Ne Oluyor" programına katılan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'la aralarındaki 'klozet, tuvalet' polemiğine ilişkin soruyu cevapladı.

Şanlıurfa'dan yayınlanan programda konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Siyasete girerken hep şunu söyledim. İnandığım doğruları söyleyeceğim. Altın kaplamalı tuvaletlerin fotoğrafları gazetelerde çıktı. Bu iktidar döneminde bir devlet dairesinde bir kamu kurumunda bir kişi kalkıp da kendisine altın kaplı klozet yapıyorsa bunun sorumlusu ben miyim? Ben bunun hesabını sormayacak mıyım? Ben saray, şu, bu demedim. Açık net şunu söyledim. Ankara’daki beylere çağrı yaptım. Altın kaplı klozetler yapılıyorsa bu ülkede birinin bunu düşünmesi lazım. Beyefendi üstüne alınmış. Ben onu muhatap almıyorum. Kesinlikle. Benimle özel bir tartışma alanı yaratmak istiyor. Cezai ehliyeti olmayan birini benim muhatap almam doğru değil ki. Önce cezai ehliyeti olması lazım. Öyle bir şey yok ortada. Bugün kullandığı dil nefret dilidir, nefret söylemidir. Buradan, bu kandil gecesi tuvalet temizleyip çocuklarının rızkını sağlayan bütün emekçilerin gözlerinden öpüyorum. Bu ona yeter. Bu kadar yeter."