CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Tuzla'da doğa katliamına karşı verilen mücadelenin anlamlı ve önemli olduğunu belirterek, "Tuzla'daki koyun toprakla doldurularak yok edilmeye çalışılması doğru değil. Halkın çığlığına kulak verecek, imzalara ve sahile sahip çıkacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Tuzla sahilindeki koyun dolgu yapılarak yok edilmesine karşı çıkan yurttaşların topladığı imzaları teslim aldı. Tuzla Sosyal Yardımlaşma Derneği (Tuzla - Der) tarafından toplanan on bin imza, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na teslim edildi.

Yarkadaş'ı CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul eden Kılıçdaroğlu, "Sahilin ve koyun toprakla doldurulması doğru değil. Projeyi inceleteceğim. Halkın kendiliğinden bir araya gelerek bir ayda on bin imza toplaması da önemli ve anlamlı. Bu çığlığa kulak verecek, sahilin korunması için gereken çabayı göstereceğiz.'' dedi.

''DOĞAYI KATLEDECEKLER''

Pazar günü Tuzla'da yapılan 'Sahilime Dokunma' adlı eyleme katılan ve Tuzla - Der üyelerinden toplanan imzaları teslim alan ve Kılıçdaroğlu'na getiren Yarkadaş ise görüşmede, "AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AKP'li Tuzla Belediyesi sahili adeta yok etmek, doldurulan alana, otel, marina ve AVM yapmak istiyor. Tuzla büyük bir katliam girişimiyle karşı karşıya'' ifadesini kullandı.

KONU TBMM'YE TAŞINIYOR

Tuzla'daki projeye ilişkin Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na bilgi veren Yarkadaş, "AKP'li belediye, Tuzla sahilini halka kapatıyor. Halkın nefes alabileceği tek bir dönüm dahi kalmıyor'' dedi. Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından basına bilgi veren Yarkadaş, "Tuzla'daki çevre katliamını önlemek için konuyu TBMM'ye de getireceğiz. Bayramdan hemen sonra Araştırma Komisyonu kurulması için teklif vereceğim'' ifadesini kullandı.

GÖZLERİ HİÇBİR ŞEY GÖRMÜYOR

AKP'nin mavi gördüğünde yok etmek, yeşil gördüğünde katletmek refleksiyle hareket ettiğini belirten Yarkadaş, "Üzerine inşaat yapacak alan kalmayınca, gözlerini bu kez denizlere diktiler'' dedi. Denizin doldurulmasının doğanın ekolojik dengesini bozacağını ve biyolojik çeşitliliği yok edeceğini belirten Yarkadaş, "Ancak gözlerini kâr hırsı bürüdüğü için, ne anlatırsanız anlatın, anlamıyorlar'' ifadesini kullandı.

Tuzla halkının projeye karşı çıktığını ifade eden Yarkadaş, "Kadir Topbaş ile Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı kendilerine güveniyorsa, projeyi halka sorsunlar. Bakalım halk sahilin yok edilmesini istiyor mu?'' diye sordu.