Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ülkemizde kavga olmasın, huzur olsun, her evde huzur olsun" istediklerini söyledi.

Partisince Nevşehir Türk Telekom Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, siyasetin kavga yeri olmadığını, halka hizmet yeri olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, ülkede huzur ve barış istediklerini, bunun için yeni bir başlangıç yapmaya ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkelerinden birisi olduğuna ve her şeyinin de olduğuna ama temiz ve ahlaklı siyaset olmadığına işaret eden Kılıçdaroğlu, "Mimarımız, gazetecimiz, öğretmenimiz, emeklimiz var ve hepsi de iyi yetişmiş ama Türkiye’de eksik olan bir şey var. Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, halkını düşünen siyaset, cebini değil halkını düşünen siyaset yok. Bunu yapacağız bunu getireceğiz." dedi.

'ÇİFTÇİLER PERİŞAN'

Ülke genelindeki çiftçiler gibi Nevşehir’de de patates üreticilerinin sıkıntılarının büyük olduğunu bildiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Patatesi çok iyi biliyorum, çiftçinin alın terini de biliyorum. Çiftçi ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Elektrik faturalarını biliyorum, gelen faizlerin de hepsini biliyorum. Söz verdim mazotu CHP iktidarında 1,5 TL yapacağım. Sözüm söz. Diyorlar ki ‘petrol dışardan geliyor 1,5 TL’ye nasıl vereceksin?’ Ben de petrolün dışardan geldiğini biliyorum. Mazotun rafineri karı dahil litresi 1,21 kuruş. Köylüye 1,5 TL’den vereceğiz, zarar eden var mı? Niye nasıl vereceksin diyorlar. Sen yata, elmasa, pırlantaya sıfır vergi alıyorsun ‘ben sana kaynağı nereden buldun’ dedim mi? Ben çiftçiye verince ‘kaynak nerede?’ diyorsun. Ben çiftçiye vereceğim kaynağını da bulacağım." ifadelerini kullandı.

'HEDEFLERİM VE AMAÇLARIM VAR'

Türkiye’nin bölgenin en zengin ülkesi olduğuna ve kendisinin de hedefleri ve amaçları olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Birincisi; bu ülkede kavga olmasın huzur olsun, her evde huzur olsun. 21. Yüzyılın dünyasında 17 milyon yoksulumuz var. Bunlar 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Söz verdim, hiçbir ailenin geliri 720 TL’nin altında olmayacak. Her ailenin en az 720 TL geliri olacak. Üzerinde hiçbir sorunumuz yok, altındaysa var. 720 TL aile sigortası gelecek, kadının banka hesabına yatacak. Kadın gidecek bankadan işçi gibi, memur gibi, çalışan gibi parasını çekecek. Bununla çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Buna aile sigortası diyoruz, her ailenin güvencesidir. Sosyal devletin gereğidir."

Cumhuriyet tarihinde ilk kez işsiz sayısının çalışan işçi sayısını geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "6 milyon 200 bin işsizimiz var. AK Parti iktidarı 13 yılda ülkeyi bu hale getirdi. İşsizler ordusu oluşturdular. 2 Trakya büyüklüğünde tarım alanı çiftçiler tarafından ekilmiyor Çünkü zarar ettiklerini söylüyorlar. ‘Ekiyoruz emeğimizin karşılığını alamıyoruz’ diyorlar. İşsizlikle mücadele etmek bizim bir numaralı görevimizdir. Bir evde işsiz varsa huzur yoktur. İşsizliği kaldıracağız." dedi.

"O yüzden 7 Haziran’da gelin yeni bir başlangıç yapalım, yaşanacak bir Türkiye’yi beraber inşa edelim." diyen Kılıçdaroğlu, "Bir pankarta ‘Sayın bir bardağı bin beş yüz, benim bir maaşım bin üç yüz lira’ yazıyor. İşte onların adaleti budur. O nedenle diyorum batsın sizin adaletiniz. Adalet halk için olur. Adalet, ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmediği zaman olur." diye sözlerini tamamladı.