CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çiftçinin hem gübreyi hem de mazotu pahalıdan aldığı için üretim yapamadığını söyleyerek, “Mazotu çiftçiye üretim amaçlı 1.5 TL den vererek mevcut sıkıntıyı çözeceğiz.” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Karaman Aktekke Meydanı’nda düzenlediği mitingde üretime öncelik vereceklerini dile getirerek, “Konya'dan küçük bir devlet olan Hollanda'nın ihracatı Türkiye'den fazla. Türkiye’de ise mazotun ve gübrenin pahalı olmasından dolayı çiftçi üretmeyi göze alamıyor. Bu nedenle iki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Biz bunun önüne geçeceğiz. Mazotu çiftçiye 1,5 liradan vereceğiz.“ dedi.

'TÜRKİYE’DE 6 MİLYON İŞSİZ 17 MİLYON YOKSUL VAR'

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 6 milyon işsiz 17 milyon da yoksul olduğunu dikkatleri çekerek bu tablonun ülkeye yakışmadığını söyledi. Kılıçdaoğlu, üreten Türkiye'nin ancak güçlü Türkiye ile olacağını belirterek, "Türkiye ürettikçe işsizlik azalmış olur. Biz istiyoruz ki fabrikalar, tarlalar çalışsın, herkesin işi, aşı olsun, üretelim, her evde huzur olsun. Bütün arzumuz bu. Biz bu çerçevede siyaset yapıyoruz. Siyaseti de böyle görüyoruz." diye konuştu.

"Siyasetin bir başka özelliği daha var" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Siyaset halka hesap verme sanatıdır. Hepiniz çalışıyorsunuz ama vergi ödüyorsunuz. Ödediğiniz vergilerin hesabını siyaset kurumu size vermek zorunda. Çünkü ödediğiniz vergileri harcayan bizleriz, yani siyaset kurumu. Bütçe yapılır. Bütçede kimin vergi ödediği bellidir. Bu parayı harcarız. Dolayısıyla yeni fabrikalar için harcarsak, üreten Türkiye için güçlü bir yapı oluşturabilirsek, çok daha güzel bir tablo ortaya çıkmış olabilir. Hepinizin çalıştığı, huzur içinde ürettiği bir Türkiye hepimizin ortak özlemidir.” dedi.

'TÜRKİYE YAŞANABİLİR BİR ÜLKE OLACAK'

“Biz Türkiye'yi nasıl yaşanabilir hale getireceğimizin hesabını yapıyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, “Karamsar bir tablo olduğunu biliyoruz ama asla umutsuz değiliz bu tabloyu yakıp geçeceğiz. Yaşanacak Türkiye’yi el birliğiyle kuracağız. Yaşanacak bir Türkiye’yi kurmak için dört ayaklı bir strateji izleyeceğiz. Demokrasi, hukukun üstünlüğü, devletin saydamlığını göreceksiniz. Eğer bir ülkede demokrasi yoksa, özgürlükler yoksa, can ve mal güvenliği yoksa orada büyüme ve kalkınmadan bahsedemezsiniz.Türkiye orta gelir ve orta teknoloji tuzağındadır. Gömleğin düğmelerini doğru iliklersek, devamı gelir. Can ve mal güvenliği her şeyin önündedir. Can ve mal güvenliğinin güvencesi demokrasi ve hukukun üstünlüğüdür.” dedi.