Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıkladıkları 'Merkez Türkiye' projesinin iktidarın kimyasını bozduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin'de düzenlediği mitingde vatandaşlara seslendi. Yeni ve yaşanacak bir Türkiye vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin bütün sorunlarını biliyorum. Seçim bildirgemiz ve parti programımızla hepsini çözebileceğiz.” dedi.

7 Haziran’ın bütün Türkiye için önemli olduğu kadar dünya için de önemli olduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir tercih yapacağız 7 Haziran'da. Ya özgürlükten, adaletten, demokrasiden, gelişmişlikten, çağdaşlıktan, işten, aştan ve emekten yana olacağız. Ya da bütün bunları elimizin tersiyle bir kenara iteceğiz.” ifadesini kullandı. Seçim bildirgesini açıkladıklarında iktidarın dengesinin bozulduğunu ifade eden Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiç beklemiyorlardır. Bizim Türkiye’nin bütün sorunlarına çözüm olacak projeler üreteceğimizi beklemiyorlardı. Kimyaları bozuldu. Ne yapacaklarını şaşırdılar çünkü ezberleri bozuldu artık ” ifadesini kullandı.

Karşılarında dağınık bozguna uğramış bir iktidar olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Ne söylediği ne yaptığı belli olmayan nasıl çözüm üreteceğini bilmeyen kendisi sorun olan bir iktidar Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretemez. Bütün Türkiye duysun, herkes duysun ve herkes şunu çok iyi bilsin. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sözüm söz, bu ülkenin var olan sorunlarını çözeceğim" diye konuştu.

Akşam ezanı okununca konuşmasına ara veren Kemal Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Önce refahı tabana yayacağız. Türkiye'nin her yurttaşı büyümeden kalkınmadan nasibini alacak. 2002'de net rakam veriyorum. Nüfusun yüzde biri Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una sahipti. Yıl 2014 nüfusun yüzde biri Türkiye'deki servetin yüzde 54,3'üne sahip. Türkiye nüfusunun yüzde biri Türkiye nüfusunun yüzde 99'undan daha zengin. İşte AK Parti'nin getirdiği adalet bu. Halkın kazanacağı refahının adil bölüşüleceği bir düzeni getireceğiz. 77 milyon yurttaşıma açık ve net söylüyorum. Bülent Ecevit'in geleneğinden geliyorum, ne diyorsa aynısını söylüyorum. Ne diyordu, Bülent Ecevit; 'Ne ezen ne de ezilen insanca halkça bir düzen' diyordu. İnsanca halkça bir düzeni Türkiye'ye getireceğim. Çocukların yatağa aç girmediği, işsizliğin yoksulluğun olmadığı bir ülkenin, adaletin, huzurun, barışın çiftçinin kazandığı bir Türkiye'nin mücadelesini veriyorum."