Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kaset şantajı iddialarına cevap vererek, “Bu kadar büyük deli saçması şeyler nasıl uydurulabiliyor. Onların Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) üzerinden oluşturulduğunu çok iyi biliyoruz. Hangi dairelerden kaç kişinin görevlendirildiğini de biliyoruz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Göksu Restaurant'ta Mersin’den gelen kanaat önderiyle görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. 'Türk Dil Kurumu (TDK) üzerinden bize para aktarılıyormuş, bu hükümet nerde? Niye bulmuyor bu paralarımızı, bize versinler.' diyen Kılıçdaroğlu, “İsviçre bankalarında paralarımız varmış, hesaplarını bulsunlar, bizde gidip alalım. Seçimlerde geliyor zaten. Havuz medyasının en büyük özelliği haram medyası, şimdi yalan medyası oldu. Bu kadar iğrenç iftiralarla ilk kez karşılaşmıyorum. Ankara’da bulunduğum sırada Almanya’da saunaya gidip eğlendiğim haberleri çıktı. Uçak bileti vardı. Rahmetli annem derdi ki Allah bizi kuru iftiradan saklasın.” ifadesinde bulundu.

“CHP, 7 HAZİRAN'DA İKTİDAR OLACAKTIR”

Bir basın mensubunun 07 Haziran seçiminde seçim hilesi yapılacağı iddiasını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, "Hazırlıklarımız var, bütün toplumun kadınlarını gençlerini, yaşlılarını, demokratlarını sandıklara sahip çıkmaya davet edeceğiz. AKP iktidardan gitmemek için her türlü yola başvuracaktır. Çünkü gitmenin maliyetinin ne olduğunu onlar çok iyi biliyorlar. Her şeyi göze alırlar bunlar, yalanı, iftirayı, cinayetleri.” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Onların paniğe kapılmasının temel nedeni CHP’nin yükselişidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, neyi söylerlerse söylesinler, önümüze hangi engelleri koyarlarsa koysunlar CHP Haziran ayında iktidar olacaktır. Bunu AKP’liler unutmasın.”

“İŞİNE GELDİKLERİNDE MASUM, İŞİNE GELDİĞİNDE ŞEYTAN OLUYORLAR”

Meclis'te iç güvenlik paketisi tasarısının görüşülmesi esnasında çıkan olayları değerlendiren Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup başkanvekillerinin yapmış olduğu açıklamaları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Deli saçması bir açıklama, böyle saçmalık olabilir mi? Bir kanun görüşülüyor, insanlık dışı bir uygulama. AK Parti milletvekilleri, diğer milletvekillerine saldırıyor, düşüncenin açıklanmasına tahammül edemiyorlar. İşine geldiğinde masum işine geldiğinde şeytan oluyorlar. CHP demokrasisini henüz öğrenemediler, düşünce özgürlüğünü öğrenemediler. Baskı, saldırıyla kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıyorlar.” diye konuştu.