CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Bedri Koraman'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü belirten bir mesaj yayımladı. Koraman ailesine, basın dünyasına ve Türkiye'ye başsağlığı diledi.

"Bir duayen. Bir usta. 1945'te illüstrasyon ressamı ve karikatürcü olarak Babıali'ye giren Bedri Koraman'dan bahsediyorum. " diye mesajına başlayan Kılıçdaroğlu şunları ifade etti:

"Karikatür çizmeye 1947'de Çocuk Âlemi dergisinde başlıyor. 41 Buçuk, Tef, Taş, Karikatür gibi mizah dergilerinde çiziyor, 1951'de Deve, daha sonra Gölge adlı mizah dergilerini çıkarıyor ve 1954'te Milliyet gazetesinde çalışmaya başlıyor. Başlayış o başlayış, hep çiziyor ve çizdikleriyle akılda kalıyor, alkışlanıyor, yol gösteriyor, eleştiriliyor ama o hep çiziyor. Bu büyük çizgi ustası 1970'lerde Abdi İpekçi'nin isteğiyle, Milliyet'in birinci sayfasında, gazetenin o günkü en önemli haberini tamamlayan ve resim yanı ağır basan renkli karikatürler çizdi. Silahlı saldırıya bile uğruyor ama çok şükür yara almadan kurtuluyor. Bedri Koraman usta Yassıada yargılamalarını izleyip karikatüre dökerek muhabir-karikatürcü tipinin ilk örneklerinden biri de oluyor. 1970'lerde parti kurultaylarını, seçim gezilerini izleyip gazetede bantlar halinde yayımlayarak çalışmalarını sürdürüyor."

"USTA ARTIK ARAMIZDA YOK"

"Siyasi karikatürlerinin bir kısmını Siyaset Arenası adlı kitabında toplayan Bedri Koraman usta, İtalya Marostica, Yugoslavya Üsküp'te ve Saraybosna'da özel ödüller alıyor. " diyen Kılıçdaroğlu, " Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Spor karikatürleri Yarışması'nda birincilik ve ikincilik ödülleri de alan, 1986'da merkezi Brezilya'da bulunan Internacional dos Jornalistas adlı basın kuruluşuna onur üyesi seçilen, Karikatürcüler Derneği Genel Başkanlığı da yapan usta artık aramızda yok. " düşüncesini paylaştı.