CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaretinde, Biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz bugünkü atmosferden. Umarım bu atmosfer hep böyle devam eder ve Türkiye dünyada, bölgede saygınlığını güçlendiren bir ülke olur dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da bombalanan ve çok sayıda Özel Harekatçı’nın şehit olduğu Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’nı ziyaret etti. Şehitler için dua ettikten sonra karanfil bırakan Kılıçdaroğlu, "Polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak durumundadır. Onlar, biz akşam evimizde rahat uyuyalım diye bu ülkenin sokaklarında, caddelerinde rahat gezelim diye yeri geldiğinde canlarını veren kardeşlerimizdir. Polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir. 15 Temmuz akşamı yaşanan olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde birden fazla ilki doğurdu. Bunlardan birincisi, demokrasiye bağlılık konusunda bütün ülkede ortak payda oluştu, özgürlüklere, hukukun üstünlüğüne, anayasada değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen demokratik, laik, sosyal hukuk devletine bağlılık konusunda büyük bir ortak bir payda oluştu. Bu bizim için son derece sevindiricidir" diye konuştu.
"43 arkadaşımız, Havacılık Dairesi’nde de 7 arkadaşımız, yani vatan evlatlarımız burada şehit oldu, onlara demokrasi şehidi diyoruz" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:
"Onları asla ve asla hiçbir zaman unutmayacağız. Bugün Türkiye’nin yeniden ayağa kalkması, ortak bir dil oluşturması, onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti aslında. Ordu içinde yuvalanan FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, yapılanması, üstelik silahlı kuvvetler gibi bir örgütün içinde bu ölçüde yuvalanması hepimizin üzerinde düşünmesi gerektiği bir tablodur. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, dünyaya bakışımız farklı olabilir ama Türkiye’de bütün siyasi partilerin demokrasi konusunda, hukukun üstünlüğü konusunda, devletin liyakat esasına dayanması gerektiği konusunda ortak bir tavır takınmaları bence çok önemlidir."
15 Temmuz akşamı mücadele eden, 16 Temmuz sabahına daha güzel bir Türkiye umuduyla uyanmayı sağlayan Polis Teşkilatı’na ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çete ile bağlantısı olmayan, ülkeye, hukuka bağlı olan silahlı kuvvetlere teşekkürlerini ileten Kılıçdaroğlu, "En büyük teşekkürümüz de canını feda edip, sokağa çıkan, darbe karşısında direnme hakkını kullanan vatandaşlarımızın ve biz siyasetçiler olarak son derece mutluyuz bugünkü atmosferden. Umarım bu atmosfer hep böyle devam eder ve Türkiye dünyada, bölgede saygınlığını güçlendiren bir ülke olur" ifadelerini kullandı.