CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başsağlığı telefonu ile Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşi bir şekilde katledilmesi sebebiyle üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan’ın acısını, üzüntüsünü paylaştı. Kılıçdaroğlu, cani ve yardımcılarının, ibret olması için hukukun gerektirdiği en ağır cezaya çarptırılması ve insanlık dışı bu vahşetin, saldırganlığın toplumun her kesimi tarafından kınanmasını istedi

Kılıçdaroğlu , tecavüze direndiği için boğazı kesilerek ve yakılarak öldürülmüş halde bulunan üniversite birinci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan’ı telefonla aradı. Anne Aslan'a, "Söyleyeceğim hiçbir sözün üzüntünüzü hafifletmeyeceğini, içinizi yakıp kavuran acınızı dindiremeyeceğini biliyorum. Şu an elimizden gelen, kızımız Özgecan’a rahmet, sizlere de başsağlığı dilemek." dedi.

Anne Songül Aslan da Kılıçdaroğlu’na, "Kızım okuluna gitti ve dönmedi. Aradık, sorduk, ormanda yanmış cesedini bulduk, yüreğimiz dağlandı, dünya başımıza yıkıldı. Benim aklım ermiyor, kızımın katillerinin en büyük cezayı almasını istiyorum." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da anne Songül Aslan’a şunları söyledi: "Yalnız değilsiniz. Bütün Türkiye, insan olan herkes sizin acınızı paylaşıyor. Birlikte bu insanlık dışı saldırganlığı, vahşeti kınayacağız. İbret olması için cani veya canilerin, yardımcılarının hukuk içinde en ağır cezaya çarptırılması, sizin gibi bizim de dileğimizdir. Hep yanınızda olacağız. Söyleyeceğim hiçbir sözün üzüntünüzü hafifletmeyeceğini, içinizi yakıp kavuran acınızı dindiremeyeceğini biliyorum. Şu an elimizden gelen, kızımız Özgecan’a rahmet, sizlere de başsağlığı dilemek. Özgecan’a rahmet, sizlere, akrabalarınıza, yakınlarınıza, bu acıyı yüreğinde hisseden herkese de başsağlığı diliyorum."