CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe’ye telefon ederek yargılama süreci, suçlama ve gelinen nokta hakkında bilgi aldı.
CHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun; hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve itirazlardan sonuç alınmazsa 12 Eylül’de cezaevine konulan Baro Başkanı Orhan Apaydın gibi cezaevine konulacak olan Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe’ye ‘geçmiş olsun’ telefonu açtığı bildirildi.

Uğur Yeşiltepe’nin Kılıçdaroğlu’na Tunceli’de Dersim katliamının yıldönümünde anma etkinliği düzenlediği için dernekleri basılan ve yargılanan sanıklarla birlikte yargılandığını, 56 yıl ceza alan müvekkilleriyle ilgili açıklama yapmakla, yaptığı açıklamayı kaydeden polislere, “Memur Bey niye kameraya çekiyorsunuz? İnsanlar barut fıçısı gibi. Sudan sebeplerle fezleke hazırlayıp insanları suçluyorsunuz, çekmeyin” dediği ve öldürülen TİKKO’cu Armenak Bakırcıyan hakkında kitap çalışması yapmakla suçlanarak mahkum edildiğini, yasal eylemin terör suçu sayılarak cezasının onandığını, itirazları sonuçlanmadığı takdirde cezaevine gireceğini söylediği aktarıldı.
Kılıçdaroğlu’nun da yerel ve evrensel hukuk yollarının varsa hukuk dışılığa 'dur' demek için kullanıldığını, çoğu zaman da sonuç verdiğini belirttiği ifade edildi.