'Kışanak ile Dumanlı görüşmesine bir gizem katmanın anlamı yok'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın kendisine yaptığı nezaket ziyaretiyle ilgili hükümete yakın bazı gazetelerde çıkan iddaları ikinci kez yalanladı. Kışanak, "Ev sahibi olarak bir nezaket ziyaretini kabul ettik, gizli saklı bir ziyaret değildi, arka kapıdan yapılmış bir ziyaret değildir. Onlarca insanın refakat ettiği, belediyemizden insanların katıldığı, onların basın grubundan gazetecilerin katıldığı bir nezaket ziyaretiydi. Hepsi bundan ibarettir." dedi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın, ‘Okur Buluşmaları’ kapsamında 11 Nisan’da geldiği Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’a nezaket ziyaretinde bulunması tartışılmaya devam ediyor. Hükümete yakın bazı gazetelerin ‘Sır Görüşme’ başlığıyla yayınladığı haberleri daha önce yazılı açıklamayla yalanlayan Gültan Kışanak, bu kez kameraların önünde iddiaları yalanladı.

'DİYARBAKIR’A GELEN HİÇBİR YAYIN YÖNETMENİNİN GÖRÜŞME TALEBİNİ REDDETMEDİK'

Ekrem Dumanlı’nın ziyaretiyle ilgili sorulara Kışanak, şu karşılığı verdi: "Ben önce bu konuya gülmek istiyorum. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır’ın ev sahibidir. Bizim misafirperverliğimizi de biliyorsunuz. Büyük bir iddiayla ve büyük bir netlikle söylüyorum, biz bugüne kadar kentimize gelen hiçbir gazetenin yayın yönetmenini, hiçbir medya grubunun temsilcisini reddetmiş değiliz. Programımızda bir olağanüstülük yoksa, şehir dışında değilsek kesinlikle bütün medya mensuplarına kapılarımızı açıyoruz."

'NEZAKET ZİYARETİNİ DİYARBAKIR HALKI ADINA KABUL EDİYORUZ'

Diyarbakır’ın ev sahibi olduklarını anlatan Gültan Kışanak, şehre gelenlerin, tüm Diyarbakır halkı adına bir nezaket ziyareti yapmak istiyorlarsa kapılarını açtıklarını kaydetti. Kışanak, "Şimdiye kadar kimseyi reddetmedik, kimseye kapımızı kapatmadık, bundan sonra da kimseye kapımızı kapatmayacağız, reddetmeyeceğiz. Hele hele basın mensuplarına bunu hiç yapmayacağız. Bir basın mensubu, bir gazeteci olarak da bu halkın yerelde bir temsilcisi olarak da böyle bir nezaketsizliği yapmam, yapmadım yapmayacağım." dedi.

'ZİYARET TÜM KAMUOYUNUN GÖZÜÖNÜNDE OLDU'

Kentte bütün kamuoyunun gözü önünde, bir medya grubunun gelip kendi okurlarıyla buluştuğu bir günde, okurlarıyla buluştuktan sonra belediyeyi ziyaret etmek istediğini vurgulayan Kışanak, şöyle konuştu: "Hepsi bu kadar, bir nezaket ziyareti. Onlarca insanla birlikte yapılmış, her zaman kullandığımız protokol kapısı kullanarak yapılmış bir nezaket ziyaretinden siyaset çıkarmaya çalışıyorlarsa boşuna uğraşıyorlar. Bundan siyaset çıkmaz, ben açık söylüyorum. Elimden geldiği kadar siyasetten uzak durmaya çalışıyorum. Bir yerel yöneticiyim, halkıma hizmet etmek istiyorum. Bu kentin ihtiyaçlarını karşılamak için hizmet telaşı içindeyim. İşim gücüm bu."

'BAŞBAKAN VE CUMHURBAŞKANI'NIN KONUYU GÜNDEM YAPMASI YAKIŞIKSIZ'

Birkaç gündür devam eden tartışmaya bir nokta koymak gerektiğini anlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Kışanak, yaşananları yakışıksız bulduğunu vurguladı. Gültan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben çok yakışıksız görüyorum. Hele hele üstü düzey devlet yöneticilerinin, Başbakan'ın, Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuyu gündem yapması son derece yakışıksızdır. Kendi evlerindeki kiri pası bize bulaştıramazlar. Çok açık söylüyorum, kendi evlerindeki kavgayı bizim mahalleye taşıyamazlar. Kendi iç sorunlarını bizim sorunumuzmuş gibi bize ihale edemezler. Bugün bunu söyleyenler aynı zamanda bu paralel yapı diye ilan ettikleri, terör örgütü diye ilan ettikleri cemaatin liderini ziyaret eden, el etek öpen, icazet isteyen konumdaydılar. Ne istediniz de vermedik dediler. Beraberdiler. Madem bir terör örgütüydü bu terör örgütüyle neden ortaklık yaptılar, bunun hesabını halka versinler. Bunun hesabını halka vermeden kalkıp böyle sıradan bir belediye ziyaretinden siyaset çıkaramazlar. Bununla değil kendileriyle uğraşsınlar."

'CUMHURBAŞKANI DİYARBAKIR’A GELİYOR, ONU DA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ'

Cumhurbaşkanı'nın 2 Mayıs’ta Diyarbakır’a geleceğini anımsatan Kışanak, kapılarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a da açık olduğunu söyledi. Kışanak, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ev sahibi olarak Cumhurbaşkanı'nı ağırlamak istiyoruz, buyursun gelsin. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kapısı Cumhurbaşkanı’na da, Başbakan'a da, gazetecilere de, inanç gruplarına da herkese açıktır. Siyaset yapmıyoruz. Siyaset yapmaya zorlamasınlar. Siyaset yaptığımda nasıl yaptığımı biliyorlar. Ama artık siyaset değil halkımıza hizmet yapmak istiyorum. Yaptığımız da doğaldır. Ev sahibi olarak bir nezaket ziyaretini kabul ettik, gizli saklı bir ziyaret değildi, arka kapıdan yapılmış bir ziyaret değildir. Onlarca insanın birlikte refakat ettiği, belediyemizden insanların katıldığı, onların basın grubundan gazetecilerin katıldığı bir nezaket ziyaretiydi. Hepsi bundan ibarettir."