CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi vermesine rağmen Erzurum’da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından bir sağlık çalışanının ölümüyle ilgili hala soruşturma açılmadığını söyledi.
Nurettin Demir, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’nin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tedavi servisinde çalışan, bir hastadan kaptığı KKKA virüsü yüzünden hayatını kaybeden, 35 yaşındaki Recep Tepe’yi Meclis gündemine taşımıştı.

MÜEZZİNOĞLU: HERHANGİ BİR SORUŞTURMA BAŞLATILMADI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde CHP’li Demir, KKKA örneği gibi son derece ölümcül bir etken örneğinin çalışıldığı laboratuvarlarda görev yapan hasta bakıcı, hemşire, doktor, laborant, tıbbi sekreter ve temizlik işçilerine hastalık virüsü bulaşma riskine karşı iş güvenliği önlemlerinin yeterince alınıp alınmadığını sormuştu.
Hayatını kaybeden Recep Tepe’nin ölümüyle ilgili herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını da soran Demir’e, Tepe’nin öldüğü hastanede iş güvenliği önlemlerinde bir sorun olmadığını belirten Müezzinoğlu, “Konu ile ilgili Bakanlığımızca herhangi bir soruşturma başlatılmamıştır” yanıtını verdi.

“HASTALARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNLEMLER ALINMALIDIR”

İş Güvenliği Tasarısının TBMM görüşülmekte olduğunu hatırlatan Nurettin Demir, hastanelerde riskli koşullar altında çalışan sağlık çalışanların güvenliğinin önemsenmesi gerektiğini belirterek, Recep Tepe’nin ölümünün meslek hastalığı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Recep Tepe’nin ölümünün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın istatistiklerine bile giremediğini dile getiren Demir, “işini yaparken hayatını kaybetmiş bir sağlık çalışanının ölümü hakkında soruşturma dahi başlatılmamış olması, hükümetin iş kazalarına ne kadar ciddiyetsiz yaklaştığının acı bir örneğidir.” dedi.