Koalisyon hükümeti kurulması için TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi parti arasındaki görüşme maratonu resmen başladı. Hükümeti kurma görevi alan AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, teamüllere uygun şekilde ilk olarak ana muhalefet partisi CHP’nin kapısını çaldı. Başbakan Davutoğlu, daha önce saat 14.00 olarak duyurulan görüşme için CHP Genel Merkezine saat 14.10'da geldi.

25. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından gözler kurulacak olan koalisyon hükümetine çevrildi. Seçimlerin üzerinden bir aydan fazla süre geçtikten sonra hükümeti kurma görevi kendisine verilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ilk durağı CHP oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan hükümeti kurma görevini alan Davutoğlu, teamüllere uygun şekilde ilk olarak ana muhalefet partisi CHP’nin kapısını çalarak Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye geldi. CHP Genel Merkezi’ne önceden duyurulduğu gibi saat 14.00 yerine 14.10’da gelen AK Parti heyetini CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak karşıladı.

AK Parti-CHP koalisyon görüşmesine AK Parti saflarında Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz ve Ayşenur Bahçekapalı katılıyor. CHP heyetinde ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Akif Hamzaçebi, Haluk Koç, Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke yer alıyor.

YARIN MHP, ÇARŞAMBA HDP

Kendisine hükümeti kurma görevi verilen Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile devam edecek. Davutoğlu, çarşamba günü ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya gelecek. Bu şekilde koalisyon için ilk tur görüşmeleri, Ramazan Bayramı’ndan önce tamamlanmış olacak.