7 Haziran Genel Seçimleri'nin üzerinden 36 gün geçmesinin ardından koalisyon için partiler arası ilk görüşmeye sayılı saatler kaldı. Bugün saat 14.00’de AK Parti-CHP görüşmesi CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Görüşmeye parti genel başkanlarının yanı sıra 4'er kişilik heyet de katılacak.

25. Dönem Milletvekili seçimlerinin ardından gözler kurulacak olan koalisyon hükümetine çevrildi. Seçimlerin üzerinden bir aydan fazla süre geçtikten sonra hükümeti kurma görevi kendisine verilen AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ilk durağı CHP olacak. Bugün saat 14.00’de CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek iki lidere partilerden 4 ismin de iştirak edeceği ifade edildi. Görüşmeye AK Parti heyetinde Davutoğlu’nun yanı sıra Ömer Çelik, Numan Kurtulmuş, Cevdet Yılmaz ve Ayşenur Bahçekapalı katılacak. CHP heyetinde ise Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Akif Hamzaçebi, Haluk Koç, Faik Öztrak ve Selin Sayek Böke’nin yer alması bekleniyor.

CHP Genel Merkezi’nde AK Parti heyetinin güzergâhına yerleştirilen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu posterleri dikkat çekti.

YARIN MHP, ÇARŞAMBA HDP

Hükümeti kurma görevi verilen Ahmet Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Çarşamba günü ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile devam edecek. Bu şekilde koalisyon için ilk tur görüşmeleri Ramazan Bayramı’ndan önce tamamlanmış olacak.