CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, dün Meclis'te yaşanan olayla ilgili iktidar vekillerin açıklamasına tepki gösterdi. Koç, "Meclis'te dün yaşananlarla ilgili bir grup başkanvekili bugün akla ziyan açıklamalar yaptı. Muhalefet milletvekilleri kendi kendilerini darp etmişler orada. Bu şekildeki açıklamaları zaten çaresizliği gösteriyor, zaten düşkünlüğü gösteriyor. CHP Meclis'te bu faşizan yasa teklifine karşı direnişini sürdürecektir." dedi.

CHP genel merkez binasında basın açıklaması yapan Haluk Koç, İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koç, "İbretlik bir süreç daha yaşanıyor. Tüm baskı unsurların, tüm diktatörlerin sığınacakları yer faşizmdir. Bunun yasal çerçevesini oluşturacak sıkıyönetim halini olgunlaştırmaya çalışıyorlar, bir yasal çerçeve çizmeye çalışıyorlar." diye konuştu.

Koç, konuşmasına şöyle devam etti: "Meclis'te dün yaşananlar ve bir grup başkanvekilinin bugün akla ziyan yaptığı açıklamalar, muhalefet milletvekilleri kendi kendilerini darp etmişler orada. Bu şekildeki açıklamaları zaten çaresizliği gösteriyor, zaten düşkünlüğü gösteriyor. CHP mecliste bu faşizan yasa teklifine karşı direnişini sürdürecektir."

'3 MİLYON 500 BİN KİŞİ PRİM BORÇLUSU OLARAK GÖZÜKÜYOR'

Koç, merkez yönetim kurulunda izlenecek olan genç işsizlik ve istihdam sorunuyla ilgili strateji ve politika tartışması yapıldığını kaydederek, "CHP toplumsal çözüm önerileriyle toplumun huzuruna gelecek. Türkiye’de 15-24 yaş arası açıklanan resmi rakamların çok üzerinde yüzde 19,9 bunların içinde iş bulma umudunu kaybedip, iş aramayanlar yok. En önemli toplumsal sorunlardan bir tanesi de eğitim almış gençlerin işsizlik oranı bu yüzde 30’lara kadar yükseliyor. Eğitimli genç kadınları işsizlik oranı yüzde 30." şeklinde konuştu.

Koç, çıkan yasa gereği Genel Sağlık Primi toplandığını hatırlatarak, "Bu GSS ile ilgili 3 milyon 500 bin kişi prim borçlusu olarak gözüküyor. 3 milyon 500 bin kişi borcundan habersiz şu an. Seçimlerden önce böyle bir tabloyu mükelleflere açıklama cesaretini de gösteremiyorlar, başka işlerle uğraşıyorlar." eleştirisinde bulundu.