CHP Sözcüsü Haluk Koç, AK Parti ile sona eren koalisyon görüşmelerinin ardından henüz Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan bir randevu talebi gelmediğini söyledi. Koç, "Randevu talebi olsa bu zaten duyurulur. Zaten YAŞ toplantısı bugün bitti. Yetkili kurullarıyla değerlendirmesi ne kadar alır onu bilmiyorum." dedi.

CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen Haluk Koç'a gazeteciler "Başbakandan randevu talebi geldi mi? Bu hafta içi olmasını bekliyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Kısa bir açıklama yapan Koç, "Pazartesi akşamı söylediğimiz noktadayız. Ne yazık ki siyaseti değerlendirmeye, siyaseti oluşturma noktası dışında hiç kimsenin zamanlamasını ölçecek özel bir yeteneğim yok. Ne zaman uygun görürse, kendi ajanda ve kendi siyasi değerlendirmelerini ne zaman tamamlarlarsa herhalde o zaman siyasi tavırlarını ortaya koyacaklardır. Randevu talebi olsa bu zaten duyurulur. Zaten YAŞ toplantısı bugün bitti. Yetkili kurullarıyla değerlendirmesi ne kadar alır onu bilmiyorum." diye konuştu.

KIRMIZI PLAKA PEŞİNDE DEĞİLİZ

Ardından Koç'a "AKP ile koalisyonda son aşamaya geldiniz. MHP destekli seçime gitme sözüyle azınlık hükümeti de masada. Eğer bu formül masaya gelirse CHP’nin tavrı ne olur? CHP’nin azınlık hükümetine bakışı nedir?" şeklinde bir soru yöneltildi.

Bunun üzerine CHP sözcüsü Koç, şöyle konuştu: "Şu anda 7 Haziran sonrası ilkeli duruşuyla milletin verdiği mesajı kendi siyasi davranışına nakletme yansıtma açısından da değerlendirdiğimizde CHP eğer süreç yaşanacak olursa milletin huzuruna olursa alnı ak olarak çıkacak en önemli siyasi partidir. Böyle bir süreç gelişirse buna da en hazırlıklı partidir. Çelişki yaşamamıştır. Ne söylediyse onu söylemiştir. Bazıları da ne söylediyse onu söylemiştir ama olumsuzluk bakımından. CHP’nin bütün tavrı çizdiği çizgi olumluluk noktasındadır. Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunların çözümü noktasındadır. Bundan şu anlam çıkmasın: CHP illa koalisyon olmak istiyor. Böyle bir derdimiz yok. Hiç kimse kırmızı plaka derdinde değil. Böyle bir arayış içerisinde değiliz. Bu hususta ben bir netlik göremiyorum. 15 dakikada bir değişen tekzip edilen haberlerle dik bir duruş ortaya konmadığını gösteriyor süreç. Önce bir netlik sergilemeleri lazım. Biz kendi pozisyonumuz açımızdan bakıyoruz. Daha sonraki safhayı görmemiz lazım cevap vermek için. Öngörüyle sorularınızı yanıtlama hakkımı kullanmıyorum. Şu anda öngördüğümüz ülkenin sağlıklı, geniş tabanlı, yaşadığımız sıkıntıları aşabilecek bir hükümet formülünün CHP’nin sergilediği duruşun karşılık bulup bulmayacağı noktasıdır."

SİYASETÇİLER GERGİNLİKLERİ YATIŞTIRACAK OLGUNLUĞU GÖSTERMELİ

Son olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tartışma oluşturan 'şerefsiz' ifadesine ilişkin değerlendirmesi sorulan Koç, şu cevabı verdi: "Üçüncü taraf olarak bize soruyorsunuz herhalde. Sözlerin ve o sözlere verilen yanıtların sahibi biz değiliz. Şunu söylemek istiyorum. Siyasetin gerildiği günlerden geçiyoruz. Siyasetçilerin temel görevi oluşacak gerginlikleri daha da artıracak söylemleri söylemek değil, sorumluluk içerisinde bilakis doğabilecek tüm gerginlikleri yatıştıracak olgunluğu göstermektir. Onun için yorumda bulunmak istemiyorum. Ama demin kimseye öğüt vermek gibi bir durum da söz konusu değil. Sizler 3,5 yıldır bu kürsüde parti sözcüsü olarak benim sayın genel başkanımızın zaman zaman eleştirilerini sert de olsa kişisel düzeyde kimseye hakaret boyutunda bir ifadede bulunmadığımız, derken o kimsenin temsil ettiği bir siyasi çatıyı ve ona destek olanları bir genelleme ile belli bir çerçeve içerisinde hedef alan hiçbir söylememiz olmamıştır. Bizim için milletten oy olarak TBMM’de milli riadeyi temsil eden her siyasi parti saygıdeğerdir. Hepsi saygıyı hak eder. Hepsinin çünkü milli irade temelinde bir yansıması vardır. Biz o çerçevedeyiz, o noktadayız."