Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, taşeron sisteminin çalışanlarının asgari ücrete mahkum edildiğini belirtti. Devletin asli ve sürekli görevlerinde sözleşmeli, 4/C’li, vekil, geçici ve fahri statüde çalışanların tamamına kadro verileceğini bildiren Aydın, böylece çalışanların daha iyi maaş ve daha iyi özlük haklarına kavuşacaklarını kaydetti.

Seçim çalışmaları kapsamında Çimenli ve Pelitli’de kahvehane, çay ocağı ve işyerlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Koray Aydın, vatandaşlarını isteklerini dinledi. Kahvehanelerin özellikle de genç işsizlerle dolu olduğunu ifade eden Aydın, AK Parti iktidarının 2001 yılında yüzde 6 civarında olan işsizliği iktidarda kaldığı 13 yıl boyunca ortalama yüzde 10’un altına düşüremediğini belirtti. Aydın, şöyle devam etti: “Ülkeyi 13 yıldır tek başına yöneten AKP, ‘istikrar, istikrar’ diyor ama işsizliği, özellikle de genç işsizliği bir türlü düşüremiyor. Genç işsizlerde oran yüzde 20’nin üzerindedir. Her ile üniversite açmakla övünen iktidar, mezunlarına iş üretemiyor, ancak mazeret üretiyor. Türkiye, atanamayan öğretmenler, atanamayan gıda mühendisleri, atanamayan bilişim mezunları, atanamayan ziraat mühendisleri gibi, her daldan mezunların atanamadığı veya işsizlikle boğuştuğu bir ülke haline gelmiştir.”

MHP’nin gençlerin önünü açacağını anlatan Aydın, yıllık ortalama 700 bin kişiyi işe yerleştireceklerini, yardıma ihtiyaç duyan ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlayacaklarını, işe yerleştirene kadar da aylık 700 lira aile desteği vereceklerini anlattı.

Koray Aydın, AK Parti iktidarıyla birlikte kamuda taşeronlaşmanın had safhaya ulaştığını dikkat çekti. Devletin asli ve sürekli görevleri arasında olan güvenlik, temizlik, bilişim, laboratuvar, projelendirme gibi daha bir dizi alanın ‘hizmet satın alma’ adı altında taşeronlaşmaya açıldığına vurgu yapan Aydın, mevcut sistemin çalışanları asgari ücrete mahkûm ettiğini belirtti. Devletin asli ve sürekli görevlerinde sözleşmeli, 4/C’li, vekil, geçici ve fahri statüde çalışanların tamamına kadro verileceğini bildiren Aydın, böylece çalışanların daha iyi maaş ve daha iyi özlük haklarına kavuşacaklarını kaydetti.

AK Parti iktidarında gerçekleştirilen özelleştirmelerle kamunun elindeki büyük fabrika, tesis ve şirketlerin birkaç yıllık kazançları karşılığında birilerine peşkeş çekildiğini ifade eden Aydın, özelleştirmeler sonucu işçi kesiminde sendikalaşma oranının dramatik şekilde düştüğünü, özel sektör çalışanlarının büyük bir bölümünün de asgari ücretle çalıştığını söyledi. Açıkladıkları seçim beyannamesinde toplumun bütün kesimlerini kucakladıklarını anlatan Aydın, kamu çalışanları, işçiler, memurlar, çiftçiler, esnaf, şoför, nakliyeci, işsiz ve bütün kesimler için iyileştirmeler yapacaklarını belirtti.