MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, seçimlerin en büyük mesajının uzlaşma olduğunu belirtti. Aydın, ‘Tek başına iktidar olmazsa kaos olur, ekonomi çöker, istikrar bozulur’ iddialarının da gerçeği yansıtmadığının anlaşıldığını söyledi.

7 Haziran seçimlerinde yeniden milletvekili seçilen Aydın, Trabzon’da teşekkür ziyaretleri yapıyor. Gittiği ilçelerde teşkilatın ve halkın görüşlerini de dinleyen Aydın, seçimler ve ülke gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin en büyük mesajının 'uzlaşma' olduğunu kaydeden MHP’li Aydın, “Milletimiz, AKP’nin tek başına karar alma ve yönetme yetkisini kaldırmış, uzlaşma mesajı vermiştir. Bu uzlaşma mesajı öncelikle AKP’ye daha sonra da bütün partileredir. Tek başına hükümet kurma yetkisini kaybeden, parlamentoda komisyonlarda çoğunluğu yitiren AKP, uzlaşma yönünde adım atmalı, seçim sonuçlarını iyi okumalı ve milletin mesajını iyi anlamalıdır.” dedi.

Seçim sonucunda Türkiye’nin ateşinin düştüğü, nabzı ve bütün değerlerinin normale dönmeye başladığını savunan Aydın, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu rahatlamayı, bürokraside, basında, meydanda, çarşıda, pazarda ve hatta ekonomide görmek mümkündür. Döviz kurları bile lüzumsuz kavgalarla tırmandığı düzeylerden aşağılara doğru inmiş, piyasalar ilk tedirginliği üzerinden atmıştır. Böylece ‘tek başına iktidar olmazsa kaos olur, ekonomi çöker, istikrar bozulur’ şeklindeki abartılı söylemlerin de gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.”

Olası hükümet formüllerine de değinen Aydın, MHP’nin hiçbir zaman HDP’nin içeriden veya dışarıdan desteklediği hükümetlerde yer almayacağının altını çizdi. HDP’li formüllere ‘evet’ demenin bölücü çevrelerin oyuncağı olmak manasına geleceğini ifade eden Aydın, MHP’nin kendi varlık sebebini ortadan kaldıracak maceralara girmeyeceğini, milletin verdiği mesaj doğrultusunda gerekli uzlaşma adımlarını da atarak, ülkenin birliğine, dirliğine ve istikrarına katkı sunmaya devam edeceğini dile getirdi.

TBMM Başkanvekilliği görevine getirilmesi nedeniyle kendisine gelen tebriklere de teşekkür eden Aydın, 22 yaşından beri birçok kademesinde görev aldığı MHP’de şimdi de daha önce hiç yapmadığı TBMM Başkanvekilliği görevini yürüteceğini kaydetti. Aydın, kendisinden önce bu görevi başarıyla yürüten Meral Akşener’e tebrik mesajı dolayısıyla özellikle teşekkür etti.