Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Merak etme, korkma, kendine Menderes’i, kefeni misal alma. Hırsızlığın cezası idam değil. Kaldı ki biz idama karşıyız. İdamın insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Çok çok hapis yatarsınız. Çok çok çaldıklarınızı bu millete geri verirsiniz. Bundan da kurtuluş yok." dedi.

Mersin’de partililere seslenen Fırat, "Bugün istenen şey şu; bir başkan olsun. Bu başkan Türk usulü bir başkan olsun. Önce hiçbir şekilde yargılanamayacak, sorgulanamayacak bir başkan olsun. Ama icranın başında olsun. Partisiyle ilgisi kesilmesin, seçimlerde kendi partisinin milletvekillerini tayin etsin ve Meclis'e de hakim olsun. Bir de yargıyı yedeğine alırsan gel keyfim gel. Var mı böyle bir başkanlık sistemi. Evet var, çok yakınlarda var. Şu anda 350 bin kişinin öldüğü, 5 milyon insanın sürgün edildiği Suriye’deki rejim, Suriye usulü bir başkanlık sistemidir. Esad da başkandır. Aynı şekilde hatırlarsınız Irak’ta da Irak usulü bir başkanlık sistemi vardı. Onun başında da Saddam vardı. Yine hatırlarsınız Libya’da Kaddafi diye birisi vardı. Biz onun için diyoruz ki seni başkan yaptırmayacağız. Merak etme korkma kendine Menderes’i, kefeni misal alma. Hırsızlığın cezası idam değil. Kaldı ki biz idama karşıyız. İdamın insanlık suçu olduğuna inanıyoruz. Çok çok hapis yatarsınız. Çok çok çaldıklarınızı bu millete geri verirsiniz. Bundan da kurtuluş yok." diye konuştu.

'ÜMİT EDİYORUZ Kİ ÖZEL YATLARI VE UÇAKLARIYLA BİR YERE GİTMEZLER'

İktidarın meydanları zorla doldurmaya çalıştığına dikkan çeken Fırat sözlerine şöyle devam etti: "Hep beraber dört kollu çengi onuyorlar meydanlarda. Zorla o meydanları talimatla doldurmaya çalışıyorlar. Ama ne yararlarsa yapsınlar, halk bu barajlar değil başka barajlar da koysa o barajları yerle yeksan edecektir. 8 Haziran sabahı Türkiye’de bir güneş doğacak. Her taraf aydınlanacak. Suçlular kaçacak delik arayacak. Ümit ediyoruz ki özel yatları ve uçaklarıyla bir yere gitmezler. Burda kalırlar, hep beraber hesabını bu millete verirler. Birileri barışı bozmak istiyor. Birileri bu halkları birbirine düşürmek istiyor. Çatlasalar da patlasalar da barış devam edecek. Hiçbir provokasyona gelmeyecek halkımız."