Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasına tepki gösterdi. AK Parti ile adaletin hiç edildiğini belirten Korkmaz, “Ağzından sözde ileri demokrasiyi düşürmeyen AKP, çok ileri gidiyor. Çünkü yarası var, korkusu var. 1 Kasım yaklaştıkça daha da kontrolden çıktılar. Şimdi de medya organlarını susturup, kar eden şirketlere el koyuyorlar. Bu hukuksuzlukların hesabı sorulur, yapılanlar yanlarına kar kalmaz.” dedi.

'KAYYUM ATANACAK MEDYA KURULUŞU ARIYORSANIZ, TELEFONDA ‘MAAŞLARI ÖDEYEMİYORUM’ DİYEREK, KAMU BANKASINDAN PARA İSTEYEN, HAVUZ MEDYASINA ATAYIN'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Koza İpek Grubu’nun tüm mal varlığına kayyum atanmasının kabul edilir bir durum olmadığını belirterek, sert tepki gösterdi. Kar eden, çalışanlarına maaşlarını ödeyen, yatırımlar yapan bir şirketin sudan gerekçelerle mal varlığına el konulmasının AK Partinin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardığını ifade eden Korkmaz, “Cumhurbaşkanı konuşmasının aralarında talimat veriyor, bunu ihbar kabul eden savcılar harekete geçiyor ve ısmarlama kararlarla şirkete el koyuluyor. Bu mu sizin hukuk anlayışınız? Adalet bunun neresinde? Dünyanın neresinde görülmüş işleyen, kar eden, yatırım yapan ve her şeyi de yasal çerçevede yapan bir şirkete kayyum atanması. Kayyum atanacak şirket arıyorsanız, medya kuruluşu arıyorsanız, telefonda ‘maaşları ödeyemiyorum’ diyerek, kamu bankasından para isteyen, sonra ‘hallederiz aramızda’ diyenlerin havuzlu medyasına kayyum atayın.” şeklinde konuştu.

“NE DİYORDU BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU, ‘BİZİM MEDYAMIZ ÖZGÜR’ EY BAŞBAKAN SİZ HANGİ ÜLKEDE YAŞIYORSUNUZ?”

AK Parti zihniyetinin sürekli ileri demokrasiden bahsettiğini de hatırlatan Korkmaz, şöyle konuştu: “İşte bunları ileri demokrasi anlayışı bu. Ağzından sözde ileri demokrasiyi düşürmeyen AKP, çok ileri gidiyor. Çünkü yarası var, korkusu var. 1 Kasım yaklaştıkça daha da kontrolden çıktılar. Yani bizdensiniz, bizim dediğimizi yapıyorsanız, yanlışlarımıza, talanımıza, yolsuzluğumuza göz yumuyorsanız, bizim saadet havuzumuza dahil ederiz sizi. Eğer bizim karşımızda yer alıp, bizim gerçek yüzümüzü kamuoyuna anlatıyorsanız, yalanımızı millete aktarıyorsanız vay halinize, istediğimiz gibi sizi devletin gücüyle yok etmek için elimizden geleni yaparız demeye getiriyor AKP. 1 Kasım yaklaştıkça, koltuklarını kaybedeceklerini anladıkça daha da zıvanadan çıktılar, ne yapacaklarını bilemiyorlar. Ne diyordu Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘Bizim medyamız özgür’ Ey Başbakan siz hangi ülkede yaşıyorsunuz? Gözleriniz görmez mi, kulaklarınız duymaz mı? Çöpçatanlık programlarına özenip, eş bulmayı bırakın da ülkenin haline bakın. Dünya gülüyor, siz halen stratejik derinlik arıyorsunuz. Siz o derinlikte kayboldunuz, bittiniz, tükendiniz. Bundan sonra yazacağınız kitabın adını, halinizden de anlaşılacağı gibi söyleyeyim; trajikomik derinlik.”

“VAATLERİ YALAN, ADAYLARI ALDATAN YOK ARTIK BU AKP’YE KANAN”

Artık milletin AK Partinin gerçek yüzünü görmesi gerektiğini belirten MHP Milletvekili Süleyman Korkmaz, “Milletimiz bu yaşananları iyi analiz etsin. Korkusu olmayan, yalanı olmayan, endişesi olmayan biri AKP, neden medyayı susturmak için bu kadar baskı uygulasın. Medyayı susturmak için keyfi bahaneler üretsin. Demek ki AKP’nin yalanı çok, talanı çok, yolsuzluğu çok, yaptığı yanlış çok, adaletsizlikleri çok. Bu hukuksuzlukların hesabı sorulur, yapılanlar yanlarına kar kalmaz. Bu nedenle AKP iktidarına, 1 Kasım’da cevap vermenin zamanı gelmiştir. AKP ve zihniyeti bu ülkeyi bundan sonra yönetemez. Çünkü yönetecek güçleri de yüzleri de yok. Vaatleri yalan, kendileri, adayları aldatan yok artık bu AKP’ye kanan. MHP, milletten aldığı güçle AKP’ye yaptıklarının hesabını soracak. Bu ülkede medya yeniden özgür olacak. Millet hak ettiği hizmeti alacak. Yalanlar, talanlar son bulacak. MHP hazır, projeler hazır. Millet el versin, omuz versin dertler bitsin, terör pazarlıkçısı AKP gitsin” diye konuştu.