CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Koza İpek Grubu'na yönelik kayyum atanarak el koyma işlemi için, “1 Kasım’da sadece kendi havuz medyaları ile halkı yönlendirmek, sandıklarda her türlü gizli oyunu oynamak istiyorlar.” dedi. Sarıbal, buna hep birlikte itiraz edilmediği taktirde sırayla herkese ellerini uzatacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sarıbal, “Bu sadece Koza İpek Grubu’nun sorunu değildir, Türkiye’nin sorunudur. Bugün TV’ye, Kanaltürk’e, Millet Gazetesine ve Bugün Gazetesine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu bir el koymadır. Bu bir faşizmdir. Bunları yapıyor olmalarını çok anormal karşılamıyoruz. Zaten yaşanan süreç bunu gösteriyordu. Bu ülke hızla diktatörlüğe doğru gidiyor. Bir adamın iki dudakları arasında bir ülke yönetiliyor.” diye konuştu.

“BUNUN TEK ADI VAR; DİKTATÖRLÜK”

“Maalesef önce kendi medyasını, havuz medyasını oluşturdu, kendi yargısını, kendi polisini oluşturdu” diyen Sarıbal, şöyle devam etti: “Bugün de muhalif olabilecek olan toplumdaki her türlü aracı yok ediyor. Sokaktaki adamdan tutun da şu an yaşadığımız medyaya kadar. Atanan kayyuma bakıyorsunuz, hepsinin AKP ile bağlantısı var. Yani siyasi bir atama. Yani görevini yerine getirmesi için yapılan bir atama. Bir televizyon kanalının genel müdürünü, iki satır yazarak hukuki hiçbir gerekçe olmadan polis zoruyla görevinden atabiliyor. Polis zoruyla kapılar kırılıyor. Yayın organı basılıyor ve yayına son veriliyor. Dünyada bunun bir tane adı var, faşizm, diktatörlük. Bunu şiddetle kınıyoruz ve reddediyoruz.”

“DÜN ORADA MİLLETVEKİLLERİ DÖVÜLDÜ”

Muhalif yapıların bir kısmını hapse atarak, bir kısmını yayından kaldırarak, şiddet ve baskı uygulayarak kendi amaçlarına ulaşmak istediklerini ifade eden Sarıbal, “Dün orada milletvekilleri dövüldü. Dün orada o kurumun müdürleri, yönetim kurumu üyeleri dışarı atıldı. Peki bu ülkede milletvekili dövülüyorsa söyler misiniz, sıradan insan neye güvenecek? Hangimiz polise, hükümete, yargıya, adaletsiz AKP’ye güvenerek nasıl yaşayacağız? Bu mümkün mü? ABD’si, AB’si herkes sessiz sedasız bekliyorlar.” dedi.

“AMAÇLARI 1 KASIM’DA HER TÜRLÜ GİZLİ OYUNU OYNAMAK”

Vatandaşlara, ‘sinmeyin, yılmayın, korkmayın' çağrısında bulunan Sarıbal, yapılmak isteneni şöyle ifade etti: “İki şey yapmak istiyorlar. Birincisi, 1 Kasım’da sadece kendi havuz medyaları ile halkı yönlendirmek, sandıklarda her türlü gizli oyunu oynamak. İkincisi, Suruç’ta, Ankara’da başaramadıkları halk savaşını, kardeş savaşını yaşatmak ve seçimlere müdahale etmek, kendi ihtilallerini yapmak, seçimi yaptırmamak ve bu düzenin uzayıp gitmesini sağlamak. Ne için, kendi sermayeleri için, kendi yandaşları için, kendi çıkarları için.”

“SIRAYLA HEPİMİZE ELLERİNİ UZATMAYA KALKACAKLAR”

1 Kasım seçimlerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Sarıbal, şunları kaydetti: “Bu düzenden rahatsız olan insanlar, eğer gerçekten kendi özgür iradelerini sandığa yansıtırlarsa bunu durdurabiliriz. Yoksa bu faşizm, bu yapıyla, sırayla hepimize elini uzatmaya kalkacaktır. ‘Susma, sustukça sıra sana gelecek’ meselesi tam da bu günlerde çok önemlidir. Halkımızı susmamaya, bağırmaya, isyan etmeye, demokratik hakkını kullanmaya çağırıyoruz. Hep birlikte bu vahşi yapıya itiraz etmemiz lazım ve 1 Kasım’da sandığa gidip bu başkanlık sistemi dedikleri, bu diktatörlük dedikleri, tek parti dedikleri AKP zulmüne ve saray zulmüne hep beraber hayır dememiz gerekiyor.”