CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"12 sorunun iptali ve 3 sorunun cevap şıkkının değişmesiyle gündeme oturan 2015-KPSS skandalından mağdur olanların sayısında büyük artış olduğu yoğun şikayetlerle ortaya çıkmış bulunmaktadır." diyen Gök, "Mağduriyetlerini ifade edenlerin hemen tamamı yapılan sınavın bütünüyle yeniden değerlendirilmesini, sınavın değerlendirme yanlışlıklarına karşı gerekli önlemler alınarak iptal edilip yenilenmesini talep etme noktasına gelmiş bulunuyorlar." dedi.

Bu bağlamda Gök, şu soruları yöneltti:

Bu kadar yoğun değerlendirme yanlışları, soru iptalleri ve cevap şıklarının değiştirilmesi ile ortaya çıkmış KPSS’nın iptal edilmesini ve yenilenmesini düşünüyor musunuz?

Böyle bir düşünceniz yoksa yapılmış değerlendirme yanlışlarının nereden kaynaklandığını ortaya çıkarmak ve mağduriyetleri bir an önce gidermek için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bu kadar yaygın yanlışlıkların ortaya çıktığı bu ve benzeri sınav sonuçlarını ücret ödenerek yapılan itirazlara bağlı olarak ölçmek ve değerlendirmek yerine, bu uygulamadan vazgeçerek tüm adaylar için re’sen bir yeni ölçme ve değerlendirme çalışması başlatacak mısınız?

Soru kitapçıklarının başka cevap anahtarlarıyla okunduğu doğru mudur? Bu yanlışlığın mağduriyetini nasıl gidereceksiniz?

Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) yapılan ve düzeltilmeyen yanlışların, giderilmeyen mağduriyetlerin ÖSYM tarafından yapılmakta olan tüm sınavlara duyulan güveni sarstığı, gençlerin ve konularına, alanlarına göre geleceklerini sınavlara bağlamış adayların hayallerini, şevklerini kırdığı gereceğinden hareketle soruna bir an önce kapsayıcı bir çözüm getirilmesi için ilgililere ne zaman bir talimat verecek misiniz?