CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hala yolsuzluk yapılmadığına inanan vatandaşların olduğunu ifade ederek “Asıl soru budur; Allah’ın kelamıyla dalga geçeni aklayacaksın, Recep Tayyip Erdoğan’a laf söyleyen adamı partiden atacaksın. Bütün mütedeyyin yurttaşlara sesleniyorum. Bunları sakın unutmayın. Yarın sandığa gideceksiniz. Sizin vicdani sorumluluğunuz var.” dedi. Yüce Divan’a sevk edilmeyen dört eski bakan için bakanlık önerisinde bulunan Kılıçdaroğlu “Egemen Bağış; Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Sorumlu Devlet Bakanı. Tam uyar. 'Bakara makara' deyip her cuma bir ayet sallar.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de grup toplantısında konuştu. “Adalet konusunda hepimizin kaygısı var. Adaletin nasıl törpülendiğini hepimiz biliyoruz. 5 yılda 155 kez yayın yasakları getirildi. Halkın çıkarı için değil, halkın öğrenmemesi için getirildi.” diyen Kılıçdaroğlu, salonda “Hırsız var” sloganı atılması üzerine “Hırsız uzakta değil, Parlamento'ya gelirken, elinizi cebinizden çıkarmayın” diye seslendi. Başbakan Davutoğlu’nun “Yüce Divan’a gitmeyi siz isteyin” dedikten sonra geri adım atmaması gerektiğini, atarsa başbakanlığın tartışma konusu olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu,“Hani meşhur bir fıkra var. Sayın Davutoğlu bir yere gidiyor. Yabancı bir ülkede kapıda görevliler var. Nereye gideceksiniz? Toplantıya katılacağım. Adınız ne, Ahmet. Soyadınız ne, Davutoğlu. Ne iş yaparsınız? Devlet dairesinde başbakanım diyor.” dedi. Davutoğlu’nun ülkeyi yönetemediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uyum içinde olduklarını, aralarını bozmak isteyenlerin olduğunu söyleyen Başbakan Davutoğlu’na “Başbakanlık koltuğu boş. Onu doldur diyorum. Yoksa git, 'sabah akşam Cumhurbaşkanı ile kavga et' diye bir düşüncem yok. Devlet yönetiminin uyum içinde olması lazım. Ama halkın çıkarları paralelinde, hırsızların çıkarının paralelinde değil”
dedi.

“SENİN BAKANININ KOLUNA 700 MİLYARLIK SAATİ DARBECİLER Mİ TAKTI?”

“Olay ortaya çıktı, hep beraber, koro halinde ‘darbe’ dediler” ifadesini kullan Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ben de defalarca sordum. Ya arkadaş, senin bakanının koluna 700 milyarlık saati darbeciler mi taktı? Senin bakanların çocukların yatak odalarına boy boy para kasalarını darbeciler mi koydu? O kasaların içine milyarca doları, Avro’yu darbeciler mi koydu? Senin bakanın ‘benim günahım yok, o söyledi ben yaptım’ dedi. Bunu da darbeciler mi söyletti? Sana ilkokul çocuğunun anlayacağı soruları soruyorum.” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU AK PARTİŞİ SEÇMENİNE SESLENDİ: AHLAKI DÜŞÜN ÖYLE SANDIĞA GİT

TBMM çatısı altında yolsuzlukları ortaya konmuş dosyanın AK Parti tarafından kapatıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Artık AKP grubu suç ortağıdır. Olayın aydınlatılmasını değil, kapatılmasını istemiştir. Artık suç ortağıdır. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum; Senin cebinden çalındı, para. Otur, yeniden düşün. Çocuklarını düşün. Türkiye’yi düşün. Temiz siyaseti düşün. Ahlakı, vicdanı düşün. Bir dahaki sandığa öyle git. Artık yeter.” dedi.

“EGEMEN BAĞIŞ, DİYANET İŞLERİ'NDEN SORUMLU DEVLET BAKANI OLSUN”

Eski dört bakanın AK Parti grubu tarafından ‘aklandığını’ savunan Kılıçdaroğlu, dört bakanın da dilekçe vererek göreve iade isteyebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Haklılar adamlar. Ben yardımcı olsun diye Sayın Davutoğlu’na katkıda bulunmak istiyorum. Dört bakanlıkla ilgili bakanlık buldum. Muammer Güler; mükemmel bir Maliye Bakanı olur. İşi nasıl götürür, en iyi o bilir. Yeri gelir birinin önüne, yeri gelir Hazine'yi boşaltır. Zafer Çağlayan; Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı. Yürütme konusunda kimse eline su dökemez. Egemen Bağış; Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Sorumlu Devlet Bakanı. Tam uyar. 'Bakara makara' deyip her cuma bir ayet sallar. Erdoğan Bayraktar; bu talimat almakla meşgul. ‘Talimat verir ben yaparım’ diyor. Kamu İhale Kurumu’ndan Sorumlu Bakan. ‘Oğlum, ihaleyi şuraya ver’ diyecekler, hemen verecek.” şeklinde konuştu.

“MÜTEDEYYİN YURTTAŞLARA SESLENİYORUM; VİCDANİ SORUMLULUĞUNUZ VAR”

Hala yolsuzluk yapılmadığına inanan vatandaşların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Ben gerçekten merak ediyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi grubundaki vekillere sesleniyorum. Egemen Bağış, ‘Bakara makara’ deyip aklandı. Kuran-ı Kerim’le dalga geçti, aklandı. Merak ediyorum, Recep Tayyip Erdoğan ile dalga geçseydi, aklanır mıydı? Asla aklanmazdı. Lütfen aynanın karşısına geçip bu soruyu kendilerine sorsunlar. Asıl soru budur; Allah’ın kelamıyla dalga geçeni aklayacaksın, Recep Tayyip Erdoğan’a laf söyleyen adamı partiden atacaksın. Bütün mütedeyyin yurttaşlara sesleniyorum. Bunları sakın unutmayın. Yarın sandığa gideceksiniz. Sizin vicdani sorumluluğunuz var. Bu tablo, Türkiye’nin kaldıracağı bir tablo değildir.” dedi.

“ANITKABİR’E GİTMEYEN BİR İNSAN İÇİN BEN NEDEN YAS TUTAYIM?”

Türkiye’nin hırsızların Türkiye’si olmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bir şeyi daha unutmayın. Somali’ye gittiler, çocuklara kitap armağan ediyorlar. Kitabın adı; ‘Ali Baba ve Kırk Haramiler’. Ya Türkiye’de yeteri kadar harami var. Sözüm söz. Namuslu ve temiz dört yıllık yetki istiyorum. Haramilerden Türkiye’yi kurtaracağım. Amerika’da ‘Diktatörlüğün Psikolojisi’ kitabını vermişlerdi. Bu kitaplarda ciddi mesajlar var. Dedim ya AKP müzik kutusu gibidir. Kim para atarsa onun müziğini çalıyor. Kral Abdullah da Allah rahmet eylesin, vefat etmeden önce 100 milyon dolar göndermişti. Onun da müziğini çaldılar. Onlar yas ilan etmiyor, bizimkiler yas içindeler. Niye bizim bayrağımız iner arkadaşlar? Buraya geldiğinde Anıtkabir’e gitmeyen bir insan için ben niye yas tutayım?” diye konuştu.

“(DAVUTOĞLU) TÜRKİYE GERÇEKLERİNDEN KOPUK”

Türkiye’de 29 milyon yoksulun olduğunu resmi verilere dayanarak aktaran Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun “Avrupa’da işsizlik varsa Türkiye’ye gelin” sözlerini anımsatarak “Sanki burada işsizlik yok. Herkesin işi varmış gibi. Türkiye gerçeklerinden kopuk arkadaşlar. Türkiye’yi bilmiyor. Türkiye’de ne olduğunu bilmiyor. Bunların bir eli yağda bir eli balda ya, sanıyor ki bütün vatandaşlar böyle.” dedi. Türkiye’de TÜİK rakamlarına göre ayda 584 liranın altında gelir elde edenlerin sayısının 21 milyon 980 bin olduğunu kaydeden Kılıçadaroğlu, hukuki öngörülememezlikten ötürü 30 milyar dolarlık yabancı sermayenin Türkiye’den kaçtığını aktardı.