Mersin İstihbarat Şube Müdürü iken 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında görevinden ihraç edilen, 'Milli İttifak'ın Mersin milletvekili adayı Ali İhsan Kaya, Türkiye'de kurban kesen, oruç tutan, namaz kılanların olağan şüpheli haline gelerek fişlendiğini ve sağa sola sürgün edildiğini söyledi.

Seçime birlikte girme kararı alan Saadet Partisi (SP) ve Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Mersin milletvekili adayları bir düğün salonunda düzenlene törenle tanıtıldı. Mersin İstihbarat Şube Müdürü iken polislere yönelik operasyonlar sonrasında görevinden ihraç edilen ve 'Milli İttifak'tan milletvekili adayı olan Ali İhsan Kaya burada yaptığı konuşmada terörle mücadelede 2012 yılına kadar ciddi sonuçlar alındığını söyledi.

'BİR ANDA BU GÜNKÜ İKTİDAR SAHİPLERİNİN POLİTİKALARI DEĞİŞTİ'

Terör örgütünün nerede ise diz çöktüğü, insan kaynağı bulamaz hale geldiği, sıkıştığı bir dönemde ne oldu ise bir anda bu günkü iktidar sahiplerinin politikaları değiştiğini anlatana Kaya, "İktidardakiler doğudaki vatandaşları kazanmak yerine İmralı'nın elini tutmayı tercih etti. Eli kanlı katillerin ellerini tutmayı tercih ettiler. Maalesef bugün kapalı kapılar ardından yapılan birçok pazarlıklar var. Burada kim ne alıyor, kim ne veriyor sadece biz değil devletin en üstündeki sorumluları dahi bilmiyor. Genelkurmay Başkanı bile biz bu sürecin dışındayız, bilmiyoruz diyebiliyor." şeklinde konuştu.

Ortaya saçılan pisliklerini, yolsuzluklarını, ahlaksızlıklarını kapatmak için bir sabah uyandıklarında ülkedeki her şeyin değiştirilmeye çalışıldığını gördüklerini ifade eden Kaya "Bütün dengeleri değiştirmeye çalıştılar. Binlerce masum insanı yerlerinden yurtlarından ettiler. Görevlerinden ettiler. İç politikada bugün Türkiye öyle bir hale geldi ki açık ve net söylüyorum artık namaz kılanlar, oruç tutanlar olağan şüpheli haline geldi. Kurban kesenler suçlu haline gelmeye başladı. Bunlar bir suçmuş gibi bunu yapan insanlar fişleniyor. Özellikle bürokraside bugün insanlar yaptıklarından dolayı, namaz kıldıkları için, inançlı oldukları için, kurban kestikleri için, sağa sola sürgün ediliyorlar. Bu bir Türkiye gerçeği. Bunu bir çoğunuz belki yakıştıramıyorsunuz ama bunu bugünkü iktidar sahipleri yapıyor" diye konuştu.

Kendisinin de bu dönemin mağdurlarından biri olduğunu vurgulayan Kaya şöyle devam etti: "20 yıl boyuncu bu devlete hizmet ettim. Tamamı terörle mücadele birimlerinde geçti. O sabah uyanana kadar 20 yıl boyuncu kahramandım. Dosyalarım kahramanlıklarla dolu, verdikleri ödüllerle dolu. Biz onların ödülleri için çalışmadık ama, fakat bir sabah kalktığımda hepsi bitmişti. Bende o yüz binlerce vatan evladı gibi hain ilan edildim. Çünkü o sabah bugünkü iktidar sahipleri birileri ile el sıkışmıştı. Sizde onu biliyorsunuz. Birileri ile el sıkıştılar. Neticesi bugün yaşadığımız olaylara kadar geldi."

'ALLAH'I OLANIN EYVALLAH'I OLMAZ'

Korkmadan ve çekinmeden bir yola çıktıklarını ifade eden Kaptan Kartal ise "Allah'ı olanın eyvallah'ı olmaz" dedi. Törer örgütü PKK'nın silahsızlanma adı altında silahları ile birlikte dağdan şehre indiğini öne süren Kartal, demokratikleşme adı altında bir devletleştirme politikasının yürütüldüğünü iddia etti. Terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın her akşam televizyonlarda melekleştirilerek anlatıldığını söyleyen Kartal, mütedeyyin insanların ise güneydoğu'da PKK baskısı ile karşı karşıya kaldığını kaydetti.

Kendilerini tanıtan adaylar programın sonunda el ele tutuşarak toplu fotoğraf çektirdi.