Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dünya liderlerinin de katıldığı Fransa’da düzenlenen teröre karşı birlik yürüyüşüyle ilgili muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Kurtulmuş, “Neler söylüyorlar neler, Fransa’daki yürüyüşe gidiyorsunuz. Birisi kalkıyor diyor ki; ne işin var orada? İçerideki de diyor, gitmesen bu sefer aynı pişkinlikle ya niye gitmedin sen IŞİD’ci misin diyecek, teröre destek mi veriyor Türkiye, niye orada olmadı diyecek." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ile birlikte partisinin Kahramanmaraş İl Kongresi'ne katılan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, KAFUM Fuar Merkezi'nde partilere seslendi. Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunun savunan Kurtulmuş: “Önümüzde yarım kalmış, önemli işlerimiz var. Bunların tamamlanması için 2015 seçimleri hayati bir virajdır. Bununla birlikte seçim sistemini değiştirmek; şimdi birileri söylüyor baraj çok fazla diye. Biz söyledik, buyursaydınız sıfır barajla, bu seçime gidecektik. Ama kabul etmediniz, çünkü sıfır barajla seçime girdiğiniz zaman ya da yüzde 3 ile 5’le seçime girdiğiniz zaman AK Parti daha güçlü bir şekilde gelecekti. Ondan çekindiniz. Ama Türkiye seçim sistemini, siyasi partiler yasasını ve özellikle de 12 Eylül’ün bütün anti demokratik yasalarını çöpe atacak, 2015’ten sonra artık yeni Türkiye kurumsallaşmış hale gelecektir. diye konuştu.

“TÜRKİYE MÜLTECİLERE 5 MİYAR DOLAR HARCADI”

Türkiye’nin mültecilere yardımlarda dünyada ilk sırada yer aldığını aktaran Kurtulmuş, 4 yılda Suriyeli mülteciler için 5 milyar dolar harcama yapıldığını söyledi. Yabancı ülkelerin yardım miktarının 265 milyon dolar tuttuğunu anlatan Kurtulmuş: “Türkiye 2011 nisanından buyana mültecilere toplam harcamış olduğu miktar 5 milyar dolardır. Dünyada bir sürü yardım kuruluşu var, bizden çok daha zengin bir sürü ülke var, batıda var, doğuda var. Bütün yabancı yardımların tamamını toplasanız 265 milyon dolardır. Peki Türkiye bu yardımları nasıl yapabiliyor, çok mu zenginiz? Türkiye gayrisafi milli hasılasına oranladığınızda dünyada en fazla yardım yapan ülkedir. Türkiye çok zengin olduğu için değil, ufkunu bütün medeniyet havzasına açabildiği için ve kalbi zengin olan bir milletin ülkesi olduğu için dünyada yardımlarda birinci olan bir ülke olmuştur.” şeklinde konuştu.

“BİR TAKIM ODAKLAR, TERÖRLE İSLAM’I EŞ ANLAMLI GÖSTERME GAYRETİ İÇERİSİNDELER”

Dünya çapında İslam adına terörü kullanan bir takım odakların, terörle İslam’ı eş anlamlı gösterme gayreti içerisinde olduğunu ifade eden Kurtulmuş şöyle konuştu: “Öyle bir noktadayız ki; maalesef dünya iki büyük tehlikenin arasına sıkıştırılmaya çalışılıyor. Bunlarda biri İslam adına terörü kullanan maalesef İslam’la hiç ilgisi olmayan bir takım karanlık odaklar, bir takım karanlık görüntüler, kafa kesmekle, insanlara baskıyla, zulümle, terörle İslam’ı eş anlamlı göster meye çalışan gayretler, bir tarafta bu kimler var nasıl bunları yönlendiriyorlar bunlara hiç girmiyorum. Ama ortada görünen açık bir şey var; İslam adına İslam ülkelerinde ve dışarıdan bir takım insanları kullanarak bazı işlerin tezgahlandığını görüyoruz. Diğer taraftan da aman ne güzel, fırsat bu fırsat, mal bulmuş mağribi gibi İslam adına ortaya konulan bu terörü ortaya çıkartarak topyekün İslam düşmanlığını gündeme getirmek ve dünyada İslam topluluklarıyla dünyanın diğer milletlerinin arasını mesafe açmak isteyen İslama fobiya lobileri. İkisi de İslam’ın düşmanıdır, ikisi de insanlığın düşmanıdır. İkisi de bu anlamda güçlü bir Türkiye’nin olmasını istemez. Bizim lügatimizde hiçbir gerekçeyle, hiçbir inansı haksız yere öldürmek yok, bizim lügatimizde hiçbir dine, hiçbir dinin mensubuna, hiçbir dile, hiçbir kültüre kategorik olarak karşı çıkmak yok. Bizim dinimiz de insanları silahla, tehditle korkutmak yok, bizim dinimizde herkesi insan olarak kabul etmek var. Biz insanları yaradılışta eşimiz, yada dinde kardeşimiz olarak görürüz. Onun için bizde ayrımcılık, baskı, terör yok. Dünyadaki esas savaş İslam’la diğerleri arasında değil yada Hıristiyanlarla-Müslümanlar arasında, doğuyla-batı arasında değil, bundan sonra dünyadaki savaş ve mücadele barış ve düzen yanlılarıyla savaş ve çatışma yanlıları arasında olacaktır.”

“FRANSA’DAKİ YÜRÜYÜŞE GİDİYORSUNUZ NE İŞİN VAR ORADA? DİYORLAR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dünya liderlerinin de katıldığı Fransa’da düzenlenen teröre karşı birlik yürüyüşüyle ilgili muhalefetin eleştirilerine de cevap veren Kurtulmuş şunları kaydetti: “Neler söylüyorlar neler, Fransa’daki yürüyüşe gidiyorsunuz birisi kalkıyor diyor ki; ne işin var orada? İçerideki de diyor, gitmesen bu sefer aynı pişkinlikle yan niye gitmedin sen IŞİD’ci misin diyecek, teröre destek mi veriyor Türkiye, niye orda olmadı diyecek. Netanyahu oradaydı, siz niye oradasınız diyor, Netanyahu’nun orda olması tabi ki onun elinin kanlarını temizlemiyor. Dünya sistemi eğer barıştan yanaysa İsrail hükümetine ve İsrail’in bu saldırgan politikalarına desin ki; ‘Filistin halkına karşı bu zulmü durdurun.’ desin.”