Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin saldırıyı gerçekleştiren şahıslar hakkında son noktaya yaklaşıldığını söyledi. Kurtulmuş, “Hem kimlikleri hem de ait oldukları örgütler konusunda son noktaya yaklaşıldı. Halen titizce devam eden DNA testleri var. Bunlar netleşince kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği ‘1. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi’ne katılan Numan Kurtulmuş, gazetecilerin Ankara’daki saldırıya ilişkin soruları cevapladı. Kurtulmuş, “Şuanda çok titiz bir çalışma yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda bir değerlendirme yapılacak. Bu değerlendirme çıkmadan önce şu bu görevden alınsın demek haksızlıktır diye düşünüyorum. Soruşturma ortaya çıkar ne oldu ne bitti belli olur varsa kusur ihmal onun gereği yapılır. Sizin kesin karar vermeniz için kesin deliller üzerinde konuşmanız lazım. Yani spekülasyon yaparak dışarıdan biri gibi konuşabilirsiniz. Ama devlet adına konuşulunca mutlaka delille konuşmalısınız.” açıklamasını yaptı.

“Tabi biz hiçbir şey netleşmeyince resmi bir açıklama yapmayız.” diyen Kurtulmuş şunları dile getirdi: “Ama çok yaklaşıldı. Hem kimlikleri hem de ait oldukları örgütler konusunda son noktaya yaklaşıldı. Halen titizce devam eden DNA testleri var. Bunlar netleşince kamuoyuyla paylaşılacaktır. Şuanda hep beraber derin bir acıyı yaşıyoruz. Bu açı içerisinde herkes acımızı nasıl hafifletebiliriz diye tekliflerde bulunacak. Ama bu acı belki hiç hafiflemeyecek ama sakin kafayla bunlar düşünülecektir. İçerideki dirliğimizi birliğimizi kuvvetlendirmek bakımından gerçekten milletçe bu terör hadisesi karşısında tek vücut olduğumuzu göstermek bakımından bu olay hiçbir şekilde unutulmayacak. Bu olayı mahiyeti inşallah bütün çıplaklığıyla ortaya çıkarılacaktır.”