Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, terörle mücadelede üstlerine düşen görevin derlemek ve toparlamak olduğunu belirterek, "Onlar yakıp yıkacaklar, Allah’ın izni ile biz onların yakıp yıktıklarını çok daha iyisini yapacağız" dedi.
Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’da bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu’daki sivil toplu kuruluşlarının temsilcileri ile düzenlenen yemekte bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen yemeğe Kurtulmuş’un yanı sıra Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu milletvekilleri Oktay Çanak ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve STK temsilcileri katıldı. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, terörün bütün şer odaklarının birleştiği nokta olduğunu söyledi. Terör ile halkın ümitsiz bir hale getirilmeye çalışıldığının altını çizen Kurtulmuş, "20 Temmuz 2015’ten bu yana Türkiye’de yaşananları görüyorsunuz. Terör bütün bu amaçların ortak noktası olarak, bütün şer cephelerini birleştiren ortak bir nokta olarak maalesef icrai faaliyet ediyor. Sistematik bir saldırı ile bütün terör örgütleri eş zamanlı olarak bu milletin karşısında Türkiye’yi ayaklarından prangalamak, Türkiye’yi bu yoldan alıkoymaya çalışıyorlar. Bir taraftan terör yolu ile bir taraftan algı operasyonları ile bir taraftan Türkiye’de halkı karamsar hale getirerek, halkı ümitsiz hale getirerek, Türkiye’de halkın, milletin, devletin güçlü bir şekilde yoluna devam etmesini engellemek istiyorlar" diye konuştu.
"ONLAR YAKIP YIKACAK, BİZ DAHA İYİSİNİ YAPACAĞIZ"
Terörle mücadelede üstlerine düşenin derlemek, toparlamak, birleştirmek ve büyütmek olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Biz de onlara inat, onlar Türkiye’de bu terör ile mücadele sadece güvenlik kuvvetlerimizin cansiperane bir şekilde sürdürdüğü bir mücadeleden ibaret değildir. Onlar yakıp yıkacaklar, Allah’ın izni ile biz onların yakıp yıktıklarını çok daha iyisini yapacağız. Onlar bu milletin arasına fitne sokmaya çalışacaklar biz bu milletin arasında birliği beraberliği ve dirliği sağlayacağız. Onlar bu memlekette insanlarımızı içe kapatmak isteyecekler, bizde çarşıda, pazarda anlımız açık bir şekilde yürüyeceğiz. Bu anlamda onlar iş dünyasını durdurmak isteyecekler, biz iş dünyasının daha güçlü olmasını temin edeceğiz. Onlar çarşının pazarın hareketsiz olmasını isteyecek, biz çarşıyı pazarı şenlendirme gayreti içerisinde olacağız. Onlar üniversitelerin bilim üretemez hale gelmesini isteyecekler, biz üniversitelerimizin bilim üreterek dünya ile mücadele etmesini sağlayacağız. Onlar Türkiye’nin yer yüzünde mal ve hizmet satamaz bir ülke olmasını isteyecek, biz yüksek teknoloji ürünlerimizle küresel rekabetin en önemli ülkelerinden bir tanesi olmaya gayret edeceğiz. Dolayısıyla dağıtmak, bozmak, yıkmak onlara, derlemek, toparlamak, birleştirmek ve büyütmek bize düşüyor" şeklinde konuştu.
Program STK temsilcilerinin istek ve temennilerini belirtmesi ile son buldu.